Holebi activisten noemen Snicker-filmpjes homofobisch (+ 4 filmpjes)USA: Tijdens de reclame bij de Superbowl afgelopen zondag is er een discussie los gebarsten over een filmpje van het bekende snoepgoed Snickers.

In het filmpje zie je twee mannen werken aan een auto, een van hen pakt een Snickers en begint er van te eten de andere bijt in het uiteinde, en ze eindigen met een kus zoals de scène uit de Lady en de Vagebond spaghetti scène, daarop beseffen ze wat er is gebeurt en besluiten na deze kusscène iets mannelijk te doen, en ze trekken zichzelf de borstharen uit.

Het Human Rights Campaign, de grootste Amerikaanse holebi en transgender gelijke rechten organisatie, liet weten boos te zijn omtrent het filmpje, en vragen aan mede-eigenaar van het Mars bedrijf om het filmpje niet meer te vertonen.

De organisatie noemt het filmpje homofobisch, en zegt dat het allesbehalve grappig is, omdat er dagelijks duizenden Amerikaanse holebi's te maken krijgen met homofobisch geweld.

Er zijn drie versies van het filmpje. In het tweede wordt er opnieuw per ongeluk gekust door twee mannen, die achteraf besluiten iets mannelijk te moeten doen, dit keer slagen ze elkaar de hersenen in.

Er zijn vier versies van het filmpje. In het tweede komt een derde man vragen of er nog plaats is in de homo-liefdesboot, in het derde filmpje kussen ze ook per ongeluk, willen ze meteen daarna iets mannelijk doen en drinken ze daarom gevaarlijke producten, in het vierde filmpje zelfde scène maar nu eindigt het met het inslaan van elkaars hersenpan.

Het HRC vraagt zich af of Snickers wil zeggen dat zijn kopers en eters holbewoners zijn! 84% van de Amerikaanse holebi studenten worden dagelijks gepest omwille van hun seksuele geaardheid, en deze filmpjes zetten daar alleen maar nog meer toe aan, aldus de holebi organisatie.

Filmpjes bekijken:
Filmpje 1: Klik hier
Filmpje 2: Klik hier
Filmpje 3: Klik hier
Filmpje 4: Klik hier

Meer nieuws, later op de dag, klik Home

07.02.07
Bron: uk gay com

Dit bericht is gepost op 07 February, 2007 en 1875 keer gelezen.Reageer op dit bericht: