Je leest:

New Mexico: Gepensioneerde lesbiennes vervolgen de staat.Albuquerque, New Mexico. Drie lesbiennes van wie hun partner de partnervoordelen verliest omdat ze op pensioen gaan, dienden een proces in tegen de staat op grond van discriminatie door het annuleren van de gezondheidsvoordelen. Ze hadden alle drie een staatsbaan.

"Nadat ik 25 jaar voor de staat had gewerkt, had ik gehoopt mijn pensioen te kunnen doorbrengen met dezelfde gemoedsrust als mijn hetero collega’s," zei Ellen Novak, één van de aanklagers in deze zaak.

"Maar pensionnering betekent dat mijn partner een dure privé verzekering moet aangaan met een minderwaardige dekking en dit op een moment dat we op een leeftijd zijn gekomen dat we meer kans hebben op gezondheidsproblemen. Ik werkte even hard als mijn hetero collega’s. Het is niet rechtvaardig dat mijn familie met deze problemen wordt opgezadeld".

Novak en haar partner Linda McCreary, Havens Levitt en haar partner Rebecca Dakota en Mary Meyer en haar partner Hope Miner worden vertegenwoordigd door de ACLU.

Het proces beschuldigt de staat van een beleid dat gelijke rechten ontkend aan gepensioneerde lesbiennes en homo’s en dat de garantie op gelijke behandeling volgens de grondwet schendt. De staat ontkent deze voordelen bij pensionering omdat ze niet gehuwd zijn, terwijl dit onmogelijk is.

"Lesbiennes en homo’s hebben een verbintenis met hun partner en vormen een familie. Ze hebben dezelfde noden als hun hetero collega’s," zei Peter Simonson, Directeur van de ACLU van New Mexico.

"Ziekteverzekering is een belangrijk gedeelte van hoe werknemers vergoed zijn. Het is niet juist van de staat om zorg te dragen voor hetero families en terwijl homo en lesbiesche families te dwingen een privé verzekering aan te gaan, om dan nog een minderwaardige dekking te krijgen, op een punt in hun leven wanneer er zich de meeste gezondheidsproblemen voordoen ".

Novak, die al meer dan 15 jaar samen is met McCreary werd in 2004 gedwongen om op pensioen te gaan wegens een chronische longaandoening. Toen ze werkte was haar partner mee verzekerd, toen ze op pensioen ging, stopte dit.

Levitt en Dakota zijn 11 jaar samen, maar kennen elkaar 25 jaar. De 54jarige Levitt werkte voor meer dan 23 jaar in het staatsonderwijs, de 52jarige Dakota werkt voor een anti rook campagne en als deeltijdse voorzitster voor de onafhankelijke zakenbond van Albuquerque. Omdat haar banen beide deeltijds zijn, is ze bij Levitt opgeschreven voor de ziekteverzekering. Ze moet nu overschakelen naar een privé verzekering die heel duur voor iemand van die leeftijd.

Meyer en Miner zijn zijn 13 jaar samen en voeden samen 2 kinderen op. Meyer heeft 22 jaar voor het ministerie van volksgezondheid gewerkt. Miner ging op pensioen als leerkracht na 25 jaar dienst. Ze waren beide opgeschreven bij het gezondheidsplan van Meyer om geen dubbele bijdragen te betalen. Nadat Miner op pensioen ging, kregen ze te horen dat ze niet meer zou gedekt zijn, wanneer Meyer op pensioen gaat.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Bron: 365 gay com
06.07.02.

Dit bericht is gepost op 06 February, 2007 en 1437 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 


Buitenlands nieuws

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 

Lessen ter bevordering holebi & transgender aanvaarding op beroepsscholen.

 


Showbizz nieuws

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.