NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

New Mexico: Gepensioneerde lesbiennes vervolgen de staat.Albuquerque, New Mexico. Drie lesbiennes van wie hun partner de partnervoordelen verliest omdat ze op pensioen gaan, dienden een proces in tegen de staat op grond van discriminatie door het annuleren van de gezondheidsvoordelen. Ze hadden alle drie een staatsbaan.

"Nadat ik 25 jaar voor de staat had gewerkt, had ik gehoopt mijn pensioen te kunnen doorbrengen met dezelfde gemoedsrust als mijn hetero collega's," zei Ellen Novak, één van de aanklagers in deze zaak.

"Maar pensionnering betekent dat mijn partner een dure privé verzekering moet aangaan met een minderwaardige dekking en dit op een moment dat we op een leeftijd zijn gekomen dat we meer kans hebben op gezondheidsproblemen. Ik werkte even hard als mijn hetero collega's. Het is niet rechtvaardig dat mijn familie met deze problemen wordt opgezadeld".

Novak en haar partner Linda McCreary, Havens Levitt en haar partner Rebecca Dakota en Mary Meyer en haar partner Hope Miner worden vertegenwoordigd door de ACLU.

Het proces beschuldigt de staat van een beleid dat gelijke rechten ontkend aan gepensioneerde lesbiennes en homo's en dat de garantie op gelijke behandeling volgens de grondwet schendt. De staat ontkent deze voordelen bij pensionering omdat ze niet gehuwd zijn, terwijl dit onmogelijk is.

"Lesbiennes en homo's hebben een verbintenis met hun partner en vormen een familie. Ze hebben dezelfde noden als hun hetero collega's," zei Peter Simonson, Directeur van de ACLU van New Mexico.

"Ziekteverzekering is een belangrijk gedeelte van hoe werknemers vergoed zijn. Het is niet juist van de staat om zorg te dragen voor hetero families en terwijl homo en lesbische families te dwingen een privé verzekering aan te gaan, om dan nog een minderwaardige dekking te krijgen, op een punt in hun leven wanneer er zich de meeste gezondheidsproblemen voordoen ".

Novak, die al meer dan 15 jaar samen is met McCreary werd in 2004 gedwongen om op pensioen te gaan wegens een chronische longaandoening. Toen ze werkte was haar partner mee verzekerd, toen ze op pensioen ging, stopte dit.

Levitt en Dakota zijn 11 jaar samen, maar kennen elkaar 25 jaar. De 54-jarige Levitt werkte voor meer dan 23 jaar in het staatsonderwijs, de 52-jarige Dakota werkt voor een anti rook campagne en als deeltijdse voorzitster voor de onafhankelijke zakenbond van Albuquerque. Omdat haar banen beide deeltijds zijn, is ze bij Levitt opgeschreven voor de ziekteverzekering. Ze moet nu overschakelen naar een privé verzekering die heel duur voor iemand van die leeftijd.

Meyer en Miner zijn zijn 13 jaar samen en voeden samen 2 kinderen op. Meyer heeft 22 jaar voor het ministerie van volksgezondheid gewerkt. Miner ging op pensioen als leerkracht na 25 jaar dienst. Ze waren beide opgeschreven bij het gezondheidsplan van Meyer om geen dubbele bijdragen te betalen. Nadat Miner op pensioen ging, kregen ze te horen dat ze niet meer zou gedekt zijn, wanneer Meyer op pensioen gaat.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Bron: 365 gay com
06.07.02.

Dit bericht is gepost op 06 February, 2007 en 1466 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 


Buitenlands nieuws

Meeste mama's laten kind zelf uit de kast komen + ouder tips & nuttige (BE) links voor ouders van holebi of trans kind.

 

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.