Hongarije en Polen op oorlogspad tegen holebi's & transgenders.De extreemrechtse regering van Hongarije heeft een nieuwe aanval gelanceerd tegen holebi's en transgenders die volgens de overheid 'noodzakelijk is vanwege het coronavirus'. En in Polen voeren ze verder strijd tegen holebi's en transgenders met een verbod op het houden van Gay Pride parades én véél erger.

HONGARIJE
In Hongarije lanceerde de overheid zopas een nieuwe aanval op holebi's en transgenders met een verbod op het homohuwelijk en op de mogelijkheid voor homo en lesbische koppels om kinderen te adopteren, volgens de extreemrechtse regering 'noodzakelijk vanwege het coronavirus'

Volgens de wetgeving die dinsdag door de regering van premier Viktor Orban aan het parlement is voorgelegd, moet het huwelijk tussen een man en een vrouw plaatsvinden, en alleen mensen in een dergelijke unie mogen kinderen adopteren. De regering heeft ook een grondwetswijziging voorgesteld die vereist dat kinderen
worden opgevoed met een christelijke interpretatie van genderrollen, een zoveelste aanval op transgender+ personen in Hongarije. Want, eerder nam hij de rechten van transgenders af door 'gender' te vervangen doopr het woord 'geboortegender' in alle juridische documenten die in het land worden uitgegeven. Het effect hiervan is dat Hongaarse burgers hun geslacht nu niet legaal kunnen veranderen.

POLEN
Ook in Polen gaat de oorlog tegen holebi's en transgenders verder, de regering diende een wetsvoorstel in om onder andere Pride parades te verbieden. Maar, erger, is het feit dat het voorstel ook relaties van koppels van hetzelfde geslacht wil strafbaar maken. Verder wil men ook nog de 'promotie' van holebi's en transgenders verbieden, naar voorbeeld van Rusland, en naast een verbod op het houden van een Gay Pride parade wil men ook nog alle andere evenementen van holebi's en transgenders verbieden. Het wetsvoorstel dat de naam kreeg 'stop holebi's en transgenders' wordt via een petitie gesteund door ongeveer 200.000 mensen en krijgt de steun van de invloedrijke Poolse Katholieke kerk. Indien het wetsvoorstel met alles daarin wordt goedgekeurd is de vraag, hoe gaat de Poolse overheid dit alles uitleggen aan de Europese Unie, waar de rechten.


Lees ook
50 LANDEN WILLEN DAT POLEN HOLEBI & TRANS RECHTEN RESPECTEREN
EUROPEES HOF RECHTEN V. D MENS OORDEELDE OVER HONGARIJE EN TRANSGENDERS
DOE MEE AAN DE HOLEBI INFO ENQUETE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020.

Dit bericht is gepost op 12 November, 2020 en 3455 keer gelezen.