Wereldwijd holebi & trans+ kinderen meest gepest op school.Wereldwijd zijn holebi en transgender+ kinderen vaker het slachtoffer van pesten door medestudenten, leraren en online. Dat blijkt uit onderzoek van Verenigde Natie agentschappen in samenwerking met de mensenrechtenorganisatie het Human Rights Watch.

VN-agentschappen zeggen dat jaarlijks meer dan 246 miljoen kinderen op of rond scholen te maken krijgen met geweld op basis van genderidentiteit of seksuele geaardheid. Een op drie leerlingen heeft te maken met pesten en fysiek geweld, en ondertussen meldt de helft van de adolescenten in de wereld geweld op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit op school.

Het Human Rights Watch roept daarom regeringen van over de hele wereld op om de veiligheid van alle leerlingen op scholen en online te waarborgen. Het eigen onderzoek van de organisatie in 15 landen bracht lijfstraffen, misbruik, seksuele uitbuiting, intimidatie, fysiek geweld en pesten aan het licht. Leraren, schoolfunctionarissen, evenals andere studenten, blijken vaak de misbruikers.

Uit het onderzoek van HRW blijkt ook dat holebi en trans+ studenten vaker meer geweld en pesterijen ervaren, naast meisjes, kinderen met een handicap en vluchtelingenkinderen, vaak omdat samenlevingen deze kinderen openlijk discrimineert lijden velen in stilte.

Het HRW stelt ook nog dat holebi & trans+ studenten vaker te maken hebben met pesten, discriminatie en geweld, en dat veel landen zo bevooroordeeld zijn dat ze hen uitsluiten van antipestbeleid en pogingen om aanvallen te beteugelen.

In Japan en Vietnam bijvoorbeeld betekent een gebrek aan lerarenopleiding en verantwoording dat leraren het pesten van holebi en trans+ studenten toestaan en eraan bijdragen. Evenzo, treft cyberpesten ook veel holebi en trans+ jongeren.

Ook in Europese landen voelen veel holebi en transgender+ jongeren zich niet veilig op school. In 2018 bleek uit een Vlaams onderzoek dat ruim 40% van onze holebi & trans+ jongeren zich niet veilig voelt op school. Gelijkaardige cijfers kwamen nadien uit Nederland, Het Verenigd Koninkrijk en tal van andere landen. En dit jaar kwamen er vanuit de Verenigde Staten eveneens berichten dat holebi en trans+ jongeren zich overwegend niet veilig voelen op school.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - november 2020

Dit bericht is gepost op 08 November, 2020 en 3555 keer gelezen.