Ben & Jerry's wint Belgische award.De organisatie KLIQ reikte zopas de inclusief initiatief award uit aan Ben & Jerry's, het bedrijf zet zich al jaren in om een inclusievere werkplaats te zijn voor zijn werknemers en strijdt om structurele veranderingen in landen waar het actief is.

Het doel van de award is om bedrijven en werkgevers aan te zetten om actief bezig te zijn met holebi en trans+ inclusief op de werkvloer. Het Inclusief Initiatief vervangt dit jaar de jaarlijkse uitreiking van de KLIQ Awards.

Ben & Jerry’s legt een sterke focus op seksuele oriëntatie en genderidentiteit, en is verder een wereldspeler in zijn soort. In 1989 was Ben & Jerry’s bijvoorbeeld de eerste grote werkgever in Vermont (VS) die een ziekteverzekering aanbood aan partners van werknemers, waaronder koppels van hetzelfde geslacht.

In 2017 verkocht het bedrijf maandenlang geen ijsjes met twee bollen met dezelfde smaak in hun ijssalon in Australië om politici te vragen om het huwelijk open te stellen voorhomo en lesbische koppels. Dit zijn maar twee van de vele zaken waarvoor Ben & Jerry's zich in de afgelopen jaren wereldwijd inzette.

Ben & Jerry's kwam ook meermaals op, in het voordeel van het homohuwelijk, en vierde in 2015 met speciale ijsjes het feit dat het Hoogste Amerikaanse Hof oordeelde dat het homohuwelijk legaal moest zijn in alle staten. Tot slot lanceerde men zowel in het verleden als in het heden regelmatig pro holebi & trans+ campagne video's.

Het engagement voor meer diversiteit vindt haar basis in de kernwaarden van het bedrijf, dat gelooft dat alle mensen recht hebben op gelijke burgerrechten. Door problemen aan te kaarten en druk uit te oefenen op machthebbers “Oprichter Ben zei ooit “don’t leave your values at the door” (laat je waarden niet achter aan de deur). Vanuit het bedrijf is men er van overtuigd dat bedrijven een belangrijke rol moeten spelen om verandering teweerg te brengen en mensen te mobiliseren.

Wat is KLIQ
KLIQ heeft een uitgebreid aanbod voor werkgevers, de onderwijssector en lokale overheden. Ze bieden vormingen en trainingen rond gender- en seksuele diversiteit. Ook NGO's, vzw's en non-profitorganisaties kunnen bij KLIQ terecht voor vormingen, trajectbegeleiding en webinars rond het holebi, transgender én intersekse thema's. KLIQ is ook het vorming- en trainingscentrum van çavaria (Vlaamse holebi & trans+ federatie en koepel van organisaties) dat werkt rond gender- en seksuele diversiteit.
Wil jij ook werken aan een meer inclusieve organisatie/bedrijf?
Ga dan aan de slag met de vormingen en nieuwe pakketten
van KLIQ - thema werkvloer => Klik hier
Website KLIQ ==> Klik hier


Bron: zizo.be - november 2020.

Dit bericht is gepost op 07 November, 2020 en 3255 keer gelezen.