Boer Tristan zeer verliefd op Nederlander Lucas.Zoals de fans van het VTM-programma 'Boer Zoekt Vrouw' weten,zit er voor het eerst een homo boer in het programma. Boer Tristan sprak met de krant het Laatste Nieuws over zijn keuze en kansen met de Nederlandse Lucas.

“Als het toch niks wordt, ga ik zo teleurgesteld zijn. Toen ik de brief van Lucas las, kwam er meteen een glimlach op mijn gezicht, " om maar te zeggen, het was al 'liefde' vóór het eerste gezicht bij Tristan (25) in ‘Boer zkt Vrouw’.

En nu die gevoelens eindelijk ook wederzijds zijn, ligt de weg naar een relatie open. Al zijn er nog wel wat praktische euvels, want een lat-relatie ziet Tristan niet zo zitten, vertelt hij in een gesprek. Hij heeft het ook over zijn visie op het huwelijk, kinderen en de toekomst. “Ook als het programma gestopt is, wil ik blijven opkomen voor de holebigemeenschap.”

Love is in the air. Boer Tristan is tot over zijn oren verliefd op Nederlander Lucas (22) en dus was het voor niemand een verrassing dat hij bij zijn laatste keuzemoment Steffe naar huis stuurde. “Ik denk dat ik met Lucas echt wel mijn droomjongen heb gevonden. Hij heeft een pittig karakter en daar hou ik wel van. Ik heb een man nodig die me af en toe tegenspreekt. En Lucas zegt waar het op staat. Daarnaast is hij natuurlijk heel aantrekkelijk en heeft hij een mooi lichaam. Hij is wel een stuk kleiner dan ik, maar dat vind ik schattig.”

Je had al heel snel gevoelens voor hem
Toen ik zijn brief las, kwam er al een glimlach op mijn gezicht. En dat werd alleen maar versterkt tijdens de speeddate en op de boerderij. Ik had snel het gevoel dat we gewoon bij mekaar hoorden. Daarom heb ik na drie dagen al aan Lucas bekend dat ik serieus wat gevoelens voor hem kreeg. Maar dat bleek niet wederzijds.
Uiteraard vond ik dat jammer, maar ergens had ik die reactie ook wel verwacht. Ik stond met mijn gevoelens al veel verder dan Lucas. Ik vroeg het hem ook niet in de beste omstandigheden. Ik zat naast hem in de tractor, terwijl hij zich daar volop aan het focussen was. Maar het moest me gewoon van het hart.

Terwijl Roy en Steffe op dat moment wel al gevoelens voor jou hadden.
Bij hen voelde ik alleen maar een vriendschappelijke klik. Nu, als Lucas op het einde nog steeds geen gevoelens zou gehad hebben, had ik hem wel naar huis gestuurd. Maar naarmate de dagen vorderden, zei hij dat hij meer en meer voelde voor mij. En dus ben ik Lucas nog meer aandacht beginnen te geven, want ik wou helemaal voor hem gaan, en hij voor mij.

Voor Steffe was dat wellicht niet zo prettig.
Ik heb mijn best gedaan om hem ook nog leuke momenten te bezorgen, maar gevoelens kan je niet tegenhouden, hé. Dat maakte het keuzemoment voor mij ook veel makkelijker en minder emotioneel dan het vorige. Toen wist ik niet of ik wel kon doorgaan met Lucas, aangezien hij toen nog geen gevoelens had, terwijl Steffe en Roy die wel hadden. De keuze om Roy weg te sturen was zwaar, één van de moeilijkste momenten uit mijn leven.

Heb je nog contact met hen?
We hebben een WhatsApp-groep met alle jongens van de boerderij en af en toe sturen we elkaar nog een bericht om te horen hoe het gaat. Heel casual. Geen langeafstandsrelatie?

Hoe hoog schat je de kansen in dat Lucas en jij effectief een koppel worden?
Zeventig procent? Lucas heeft dan wel vlinders in zijn buik, hij is nog niet verliefd, maar het begint wel te komen, merk ik. We willen er allebei volledig voor gaan zodat hier iets moois uit voortvloeit. Als het niets wordt met Lucas, zal ik wel heel erg teleurgesteld zijn. Maar dan blijven we sowieso goede vrienden.

Hebben jullie het al gehad over wie waar gaat wonen?
Lucas komt uit Nederland... Nog niet. Bij Lucas thuis hebben ze ook een boerderij, dus ik kan me wel voorstellen dat het voor hem niet makkelijk is om te zeggen: ik ga in België wonen. Maar voor mij zou het ook moeilijk zijn om alles hier achter te laten. Ik woon al heel mijn leven in Ellikom, ik heb altijd gezegd dat ik hier blijf. Maar goed, het kan nog alle kanten uit.

Een langeafstandsrelatie dan maar?
Nee, dat is niets voor mij. Ik heb mijn partner liefst zoveel mogelijk bij mij. Voor eventjes zou ik daar nog mee kunnen leven, maar na een tijdje wil ik toch zeker gaan samenwonen.

Ben je een makkelijke persoon om mee samen te leven?
Eerlijk? Dat denk ik niet (lacht). Ik kan nogal bazig zijn, dat besef ik. Ik lees soms op sociale media dat ik precies op zoek ben naar een slaafje, ook al omdat ik zo streng kijk, maar voor alle duidelijkheid: dat is dus helemaal niet zo. Pas op, ik vind het wel belangrijk dat ik af en toe mij eigen ding kan doen. Als mijn partner een avond in de zetel tv wil kijken en ik wil samen met mijn vrienden iets gaan drinken, dan ga ik een pint pakken. In mijn vorige relatie deden we alles samen waardoor we 24 uur op 24 op mekaars lip zaten. Dat werkte averechts. Al hecht ik uiteraard ook wel belang aan romantiek: een glaasje wijn onder een dekentje,
dat kan zeker ook.

Je had voor je deelname aan ‘Boer zkt Vrouw’ twee lange relaties achter de rug.
Klopt, de eerste duurde drie jaar, maar de liefde was op en we besloten uit elkaar te gaan. Mijn andere relatie duurde vijf jaar. Die verliep met veel meer ups en downs. Bij de eerste viel de breuk eigenlijk heel goed mee. We hebben het nog proberen recht te trekken, maar helaas bleek dat te moeilijk. Als je er allebei klaar mee bent, kan je beter uit elkaar gaan.

Heb je ervan geprofiteerd als single?
Ik ga redelijk veel uit, ja. En ik leer ook graag nieuwe jongens kennen, maar ik ben zeker niet de man van de onenightstands. Ik kruip niet elke avond met iemand anders in mijn bed (lacht).

Krijg je veel aandacht als je uitgaat?
Nu, tijdens ‘Boer zkt Vrouw’ is dat wel serieus toegenomen. Ik krijg heel wat liefdesverklaringen van mannen die me beter willen leren kennen, als het niets zou worden met Lucas. Ik reageer daar niet op, maar uiteraard flatteert me dat wel. Het is altijd fijn om te horen dat ik er goed uitzie, want ik kom nu eenmaal graag goed voor de dag. Ik voel me veel beter als ik er goed uitzie. En vooral als mijn haar goed ligt, dan kan mijn dag niet meer stuk. Mijn haar is echt heilig, iedereen moet er afblijven of anders gaan ze eens een boze Tristan meemaken (lacht).

Terug naar je keuze voor Lucas. Je moeder had je liever met Roy gezien, zei ze.
"Zij vond Roy een lieve en mannelijke jongen. Maar mijn gevoel lag echt goed bij Lucas, ik wilde dat zo houden. En uiteindelijk moet ik er mee samenleven, hé.
Het is niet mijn moeder die er elke dag naast ligt in bed (lacht). De goede raad van mama mag je niet zomaar in de wind slaan. "Soms kan ze me wel overtuigen, hoor, maar ik wijk gewoon niet snel af van mijn mening. Mijn ouders zijn wel heel belangrijk voor mij, hoor. Ze zijn de eersten naar wie ik ga als ik raad nodig heb of mijn hart eens wil luchten. Al zijn er wel dingen die ik liever tegen papa zeg, omdat hij altijd eerst luistert en dan pas zijn mening geeft. Mama kan al meteen
hoog van de toren blazen en grommen. "

Heb je jouw coming-out dan ook als eerste tegen hem verteld?
" Toch niet. Ik had altijd een hele goede band met mijn vader en had schrik dat die zou verdwijnen door mijn geaardheid. Daarom ben ik toch maar naar mama gestapt. Ik weet nog goed, het was op een zondagnamiddag, zo’n acht jaar geleden. We zaten met z’n allen aan tafel, ook mijn twee zussen we zijn een drieling waren erbij, en het ging erover wanneer ik eens een lief zou meenemen. ‘Misschien komt hij wel met een jongen naar huis’, zei een van mijn zussen. Waarop mama zei: ‘Ik zou daar geen problemen mee hebben. Zolang mijn kind maar gelukkig is.’ Toen wist ik dat ik het kon vertellen. Ze moest het wel even laten bezinken, maar een paar dagen later konden we er echt open over praten. Ook mijn vader reageerde superpositief. Iedereen eigenlijk. Als vrachtwagenchauffeur krijg ik weleens flauwe mopjes te horen, maar daar kan ik zelf ook wel mee lachen. "

Heb je lang geworsteld met je geaardheid?
Nee, van in de lagere school voelde ik mij al aangetrokken tot jongens. Ik was toen een jaar of elf. Ik heb nog nooit gevoelens gehad voor meisjes. Ik maakte altijd ruzie met hen. Voor mij was het meteen duidelijk: Tristan is voor de jongens. Ik heb nooit getwijfeld.

Het hangt er ook van af of je kinderen wilt, dat zorgt vaak voor twijfel.
Dat is waar, maar niet bij mij. Ik wil heel graag kinderen, maar enkel als ik een partner heb die daar ook voor 100 procent achter staat. Adoptie is zwaar hé. Ik ken een homokoppel dat daar al acht jaar mee bezig is. En eerlijk, ik weet zelf eigenlijk niet of ik de energie kan opbrengen om al die jaren te vechten en te knokken voor een kind.

Trouwen daarentegen...
Absoluut, dat wil ik zeer graag! Als je samen bent met iemand, dan ben je elkaars vriend, maar zodra je in het huwelijksbootje stapt, kan je ook effectief zeggen dat je elkaars man bent. Voor mij zal dat een heel ander gevoel zijn. Je bent extra verbonden met mekaar. Als het met Lucas goed loopt, wil ik dus zeker trouwen. Maar dat zal niet voor meteen zijn uiteraard. Eerst maar eens kijken hoe die romantische trip verloopt.

Tot slot: jij bent de eerste boer die een man zoekt in ‘Boer zkt Vrouw’. Wou je daarmee een statement maken?

" Homoseksualiteit is nog vaak een taboe, zeker in de landbouw. Veel boeren kennen niks van de wereld behalve hun eigen boerderij. Als je als boer zegt dat je op mannen valt, dan bekijken ze je scheef. Velen blijven dan ook gewoon in de kast zitten. Dat taboe helemaal doorbreken zal me niet lukken, maar ik wil er wel verandering in brengen, zorgen dat het meer geaccepteerd wordt. Dat was, naast het vinden van een partner, ook een belangrijke drijfveer om me in te schrijven. Ook als het programma gestopt is, ga ik blijven opkomen voor de holebi gemeenschap. Als een soort van ambassadeur. "


Lees ook
OUDERS BOER TRISTAN EERST BANG OM DEELNAME
BOER TRISTAN ZOEKT EEN MAN, NOG VEEL BOEREN ZITTEN IN DE KAST

Bron: hln.be - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 29 October, 2020 en 3138 keer gelezen.