NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Oneerlijk proces inzake homo-bloed.Nederland: In een persverklaring liet een homo man die een zaak indiende bij de Commissie Gelijke Behandeling, weten dat hij een eerlijke behandeling van zijn zaak ernstig betwijfelt.

De man diende als individu een klacht in bij het CGB tegen Sanquin, de organisatie waaronder alle bloedbanken in Nederland vallen, omdat het bedrijf homo- en biseksuele mannen bij voorbaat uitsluit als bloeddonor.

Om zich te laten bijstaan, benaderde de Commissie een deskundige, bij wie volgens de jonge homo grote vraagtekens gezet konden worden omtrent zijn onafhankelijkheid.

In de persverklaring laat de man weten, dat na onderzoek op het internet bleek dat de deskundige een bedrijfje heeft dat voor bloedbanken werkt, vervolgens bleek ook nog dat de door de Commissie aangewezen "onafhankelijke" deskundige een goede bekende is van de deskundige die door Sanquin werd ingeschakeld in deze zak.

Een verzoek tot vervanging van de deskundige werd door de Commissie afgewezen, volgens de man is hiermee het vertrouwen in de Commissie en een eerlijk proces ernstig beschadigt, en weigert hij dan ook elke verdere medewerking aan de Commissie.

In Nederland worden alle mannen die seksueel contact hebben gehad met een man, zelfs al was dat maar 1 keer, levenslang uitgesloten als bloeddonor. Sanquin maakt daarbij geen onderscheid tussen mannen die wel en niet veilig vrijen. Gek genoeg zijn heteroseksuele mannen die onveilig vrijen en veel wisselende seksuele contacten hebben geen enkel probleem voor de veiligheid van het bloed, zij worden door de Richtlijn Donorkeuring niet uitgesloten.

In Italiƫ en Spanje worden homo en biseksuele mannen die veilig vrijen wel toegelaten als bloeddonor. Er zijn geen aanwijzingen dat het donorbloed in die landen minder veilig is.

Ook in diverse andere landen, waar onder de Verenigde Staten en Portugal, staat de levenslange uitsluiting van homo- en biseksuele mannen ter discussie. De Amerikaanse bloedbank organisatie noemt de uitsluiting discriminatie, het Amerikaanse Rode Kruis is dezelfde mening toegedaan.

Uit een studie in Duitsland kwam in 2003 naar boven dat homo- en biseksuele mannen als bloeddonor geen hoge risicogroep vormen. Volgens de studie zijn Duitse rechtsexperts tevens van mening dat een donor niet strafbaar is, enkel en alleen door het verzwijgen van het feit dat hij homo- of biseksueel is.

Sanquin zegt dat in 2002 er een stijging was in het aantal HIV-infecties onder bloeddonoren, en volgens hen is dat te wijten aan het feit dat de media aandacht gaf aan de wens van homo's om bloed te kunnen donoren, waardoor er volgens Sanquin meer homo's zouden zijn gaan bloed geven.

Maar de meeste zijn van mening dat deze bewering niets meer is dan pure speculatie die niet wetenschappelijk onderbouwt is. Ook is de bewering erg stigmatiserend, zegt de man in zijn persverklaring.

We kunnen het recht op het geven van bloed niet opeisen, maar we hebben wel het recht om niet gediscrimineerd te worden, aldus de man.

Het COC (Nederlandse holebifederatie) en Hiv Vereniging Nederland staan achter de standpunten van de man.

Ook in ons landje is het geven van bloed door homo- en biseksuele mannen verboden.

Meer nieuws,klik Home.


03.02.07
holebi info

Dit bericht is gepost op 03 February, 2007 en 1655 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).