Homo trekt ten strijde tegen Taco Bell.Hobart, Indiana. Charles E. Dayton uit Hobart, Indiana vervolgt Taco Bell en 2 voormalige werknemers. Hij beweert het slachtoffer te zijn van een homofobische aanval. Hij eist een schadevergoeding van 750.000 in een burgerlijk proces dat hij indiende in december 2005. Hij zegt dat Amber Barnes, werknemer bij Taco Bell, hem weigerde te bedienen wegens zijn seksualiteit.

Documenten die bij de rechtbank werden ingediend door zijn advocaat tonen aan dat er beledigingen werden geuit zoals Ik hoop dat je aids krijgt en dood valt. Het wijst ook aan dat Barnes Dayton zou uitgedaagd hebben voor een gevecht.

Volgens het proces contacteerde Dayton de klantenservice van Taco Bell, waar de districtsmanager hem zei dat hij binnen de 3 dagen zou worden gecontacteerd. Hij heeft nooit een oproep van hen ontvangen.

Toen hij op 22 september via de afhaaldienst een bestelling doorgaf, zag hij dat Barnes hem aanwees aan enkele medewerkers. Een medewerker genaamd Joseph Shinkle, sloeg hem in het gezicht terwijl hij homofobische beledigingen riep.

Dayton diende een klacht in bij de politie van Hobart. Volgens het politierapport klopt het dat Shinkle Dayton sloeg, maar zei hij dat Dayton dat had uitgelokt.

Shinkle werd beschuldigd voor het toedienen van slagen en verwondingen. In november werd er een arrestatiebevel uitgeleverd omdat Shinkle tweemaal had nagelaten om voor de rechtbank te verschijnen.

De advocaat van Dayton, Todd M. Conover, zei dat het mogelijk was dat hij een proces zou indienen bij de openbare aanklager voor een misdaad uit haat.

Taco Bell weigert de zaak te becommentariƫren.

Meer holebi nieuws, klik Home.


Bron: 365 gay com
02.02.07.

Dit bericht is gepost op 02 February, 2007 en 1400 keer gelezen.Reageer op dit bericht: