N-VA minister: 'holebi & trans vrije zones zijn geen plaats voor sportevenementen'.Plaatsen waar men zogenaamde 'holebi en transgender vrije zones' heeft ingevoerd in Polen, zijn niet geschikt voor de organisatie van internationale sportevenementen. De keuze voor Krakau voor de Europese Spelen van 2013, strookt niet met het Olympisch Charter. Dat heeft N-VA minister van Sport Ben Weyts in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van sp.a politica Annick Lambrecht.

Normaal gezien gaan de Europese Spelen in 2023 door in de regio Klein-Polen, in en rond Krakau. Die regio riep zichzelf, samen met honderden anderen, zichzelf uit tot 'holebi en transgender vrije zone'. Dat wil zeggen dat holebi's en transgenders er niet welkom zijn.

Voor sp.a-parlementslid Annick Lambrecht is het eenvoudig: “Vlaanderen en België mogen geen kandidaturen meer steunen voor internationale sportevenementen in homo- en transfobe landen of regio’s”. De sp.a-politica legde de kwestie voor aan Vlaams minister van Sport Ben Weyts. Die treedt de sp.a-politica bij. Op plaatsen waar men 'holebi en transgender vrije zones' invoert, worden volgens hem best geen internationale sportevenementen georganiseerd. Volgens de N-VA-minister volgt Vlaanderen daarmee ook het Europese standpunt.

De locaties worden natuurlijk geselecteerd door sportbonden of internationale federaties. Maar de keuze voor Krakau “strookt volgens mij niet met het Olympisch Charter”. Volgens Weyts zou het Olympisch Comité dan ook een spiegel moet voorhouden.

“We zijn blij dat minister Weyts erkent dat de houding van de regio voor hem ingaat tegen de Olympische gedachte”, reageert Lambrecht. “We hopen dat hij dit aankaart bij het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) en dat hij de Vlaamse sportwereld samenbrengt, opdat de sportbonden een duidelijk signaal geven in verband met deze problematiek. We verwachten dat ze geen steun meer verlenen aan internationale sportevenementen in homo- en transfobe regio’s of landen.”

Of het Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) oren zal hebben naar de opmerkingen en bedenkingen is nog maar de vraag. Herinner je de Olympische winterspelen van 2014 in Rusland. Na veel opschudding vanwege de invoering van de zogenaamde 'gay propaganda wet' in 2013, en na tal van protesten, besloot het IOC, tot grote verbijstering van velen, dat het verboden was dat mensen openlijk hun support zouden tonen voor holebi's en transgenders, en het werd verboden om te zwaaien met regenboogvlaggen.

LEES OOK
MOGELIJK WEER GEMEENTE DIE ZICH AANSLUIT BIJ TIEN GEMEENTEN & STEDEN TEGEN ANTI HOLEBI HOUDING IN POLEN

Bron: holebi info en nieuwsblad.be - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 09 October, 2020 en 3514 keer gelezen.