Je leest:

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).Uit nieuw Brits onderzoek blijkt dat ouders van holebi of transgender tieners hun kinderen minder accepteren dan 20 jaar geleden. Een opmerkelijk resultaat waarvan de onderzoekers erg geschrokken zijn.

Onderzoek gepubliceerd in de Journal of Child and Family Studies wees uit dat het gedrag van ouders ten opzichte van holebi en transgender jongeren gedurende bijna twee decennia gestaag verslechterd is, een resultaat dat de toponderzoekers van het rapport verbaasde, gezien de algehele toename van acceptatie door holebi's in de afgelopen jaren.

"Deze toenemende maatschappelijke acceptatie komt echt niet neer op jongeren die nog op school zitten, die nog steeds worden gediscrimineerd of het slachtoffer worden van hun klasgenoten", zegt co-auteur Hilary Rose, universitair hoofddocent bij de afdeling Toegepaste Humane Wetenschappen. bij Concordia, in Canada. 'En het komt niet neer op de relatie tussen ouders en kinderen. Eerlijk gezegd waren we daardoor verrast. "

Uit het onderzoek bleek dat met name ouders van holebi tieners hun kinderen minder steunden dan die van 20 jaar geleden, vergeleken met ouders van heteroseksuele tieners, wier steun is toegenomen. Onderzoekers keken naar gegevens van de McCreary Center Society, een non-profitorganisatie voor jeugdgezondheidszorg die elke vijf jaar anonieme enquêtes onder middelbare scholieren in British Columbia uitvoert.

De auteurs van de studie schreven dat hoewel "heteroseksuele jongens en meisjes meer gezinsband en moeder / vaderondersteuning rapporteerden in alle vier de onderzoeksjaren in het algemeen ... er veel gevallen waren waarin biseksuele, homoseksuele en lesbische jongeren een lagere gezinsband en moeder / vaderondersteuning rapporteerden.

Co-auteur Rose suggereerde dat omdat de sociale normen rond seksuele minderheden zijn versoepeld, jongeren het gemakkelijker vinden om op jongere leeftijd uit de kast te komen, soms zelfs voordat jongeren de puberteit doormaken. Rose legde haar bevindingen verder uit en suggereerde dat de afnemende acceptatie van ouders een symptoom zou kunnen zijn van een bredere reactie op sociale normen die afnemen rond seksuele minderheden. In recente politieke debatten, zei Rose, zijn huwelijksgelijkheid en holebi en transgender kwesties besproken, waardoor holebi en transgender onderwerpen in huishoudens aan het licht zijn gekomen. Dit heeft daar mogelijk geleid tot verdere intolerantie thuis.

Een andere impact van minder ondersteuning thuis voor holebi kinderen, waarschuwde Rose, was het verlies van een ondersteuningsnetwerk voor gepeste holebi en transgender tieners. "Ouderlijke steun is een enorme beschermende factor voor jongeren uit seksuele minderheden", zei Rose. “Het helpt hen bijvoorbeeld om te gaan met slachtofferschap op school. "Maar als ze niet eens op ouderlijke steun kunnen rekenen, moet je je afvragen: wat gaan deze kinderen doen?"

Onderzoekers uitten ook hun bezorgdheid over de impact van lockdown-maatregelen tijdens de coronaviruspandemie op holebi en trans+ jongeren. Ze ervaren vaker al een hogere mate van geestelijke gezondheidsproblemen. Maar bij lockdowns lijkt het erop dat deze hoger worden. Lockdown-maatregelen om het virus in te dammen hebben ertoe geleid dat veel holebi's en transgenders zich thuis bedreigd, onveilig en blootgesteld aan gevaar voelen, benadrukten onderzoekers.

Verder onderzoek van het Stigma and Resilience Among Vulnerable Youth Centre van de University of British Columbia wees uit dat 25 procent aangaf een gevoel van angst te voelen in een huis te midden van de opsluiting, terwijl een derde van de trans- en niet-binaire jongeren zich onveilig voelde op school.

Zelfs vóór de pandemie toonde onderzoek aan dat holebi en transgender jongeren van 18 tot 25 jaar meer dan vier keer zoveel kans hadden om plannen en pogingen tot zelfmoord te rapporteren in het afgelopen jaar in vergelijking met heteroseksuele leeftijdsgenoten. Een afzonderlijk onderzoek naar de ervaringen van holebi's en transgenders in lockdown is uitgevoerd door University College London en Sussex University.

De resultaten hebben aangetoond dat 69 procent van de respondenten depressieve symptomen had en ongeveer een op de zes respondenten meldde een vorm van discriminatie sinds het begin van de pandemie omdat ze holebi of transgender zijn.

De Albert Kennedy Trust, een Britse liefdadigheidsinstelling die zorgt voor dakloze holebi en transgender jongeren, waarschuwde jonge mensen om "goed na te denken" voordat ze op dit moment uit de kast komen. Dit advies kwam nadat holebi en transgender-hulplijnen een golf van telefoontjes kregen van holebi's en transgenders die tijdens lockdowns thuis vastzitten, geisoleerd zijn en daardoor meer te maken hebben met geweldadige partners en familieleden. Iets wat trouwens ook meer voorkomt onder heteroseksuelen en cisgenders (niet transgender personen).
Nuttige links
- Links naar hulpverlening ==> Klik hier
- Links naar holebi vriendelijke therapeut, notaris, advocaat ==> Klik hier
- Links naar holebi & transgender organisaties & landelijke groepen ==> Klik hier
- Links voor transgenders ==> Klik hier
LEES OOK
68% BRITSE HOLEBI'S & TRANSGENDERS LAST VAN DEPRESSIEVE GEVOELENS TIJDENS CORONAVIRUS CRISIS - 2020
VLAAMS RAPPORT GEVOLGEN LOCKDOWN OP HOLEBI EN TRANSGENDER+ PERSONEN - 2020
EEN SUPPORTIEVE VADER IS GOED VOOR HET HART VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 24 September, 2020 en 4239 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 

James Cooke lanceerde ED TV, een nieuw Vlaams digitaal platform voor jongeren én leerkrachten + video.

 

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit.

 

Meester Joren stond dinsdag voor het eerst als Mr Gay Belgium voor de klas.

 

Rode Kruis Vlaanderen zoekt plasma van mannen, maar niet van homo, biseksuele, msm en transgender mannen.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 


Buitenlands nieuws

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.

 

Heel voetbalteam stapt van het veld na homofobe opmerkingen + 2 video's.