Je leest:

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.Volgens een nieuw rapport zijn meer dan zes op de tien holebi's uit Iran al eens of meermaals aangevallen door anti holebi en transgender familieleden, en bijna de helft is in het openbaar seksueel misbruikt. Het rapport, getiteld Hidden Wounds: A Research Report on Violence Against LGBTI+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex +) in Iran, beschrijft het schokkende geweld waarmee holebi's en transgenders in het West-Aziatische land dagelijks worden geconfronteerd.

Homoseksualiteit is strafbaar in Iran. Het land kwam in 2015 voor het eerst in het (holebi info) nieuws toen bleek dat men met de regelmaat van de klok homo's strafte door ophanging waarbij er ook veel minderjarigen waren. De wereld stond meermaals in rep en roer, maar Iran ontkende dat ze homo's ophangt en sust sinds dien de wereld door te stellen dat ze enkel misdadigers, verkrachters en pedofielen ophangen. En hoewel homoseksualiteit nog steeds strafbaar is komen er de laatste jaren steeds vaker homo's openlijk uit de kast, een moedige beslissing gezien het feit dat ze alleen al daarvoor de doodstraf riskeren. Sinds 2010 komen holebi's en transgenders ook steeds vaker op geheime locaties samen.

Uit het rapport, vrij gegeven door de organisatie 6Rang, blijkt dat holebi's en transgenders naast de doodstraf riskeren ook vaak te maken hebben met extreme haatmisdaden en discriminatie. 20 procent van de homoseksuelen die een online enquête voor de organisatie hebben ingevuld, zei dat ze te maken hadden gehad met geweld in het rechtssysteem, terwijl 46 procent zei dat ze soortgelijke discriminatie in het onderwijssysteem hadden meegemaakt. 9 procent van de respondenten zei dat ze geweld hadden meegemaakt in de gezondheidszorg, terwijl meer dan 20 procent zei dat ze te maken hadden gehad met geweld van een romantische partner.

Schokkend genoeg zei 63 procent van de ondervraagde holebi's en transgenders dat ze het slachtoffer waren van geweld door hun naaste familie, terwijl 49 procent zei dat ze een dergelijke behandeling hadden meegemaakt door vrienden of klasgenoten. Elders zei 38 procent dat ze te maken hadden gehad met geweld van hun uitgebreide familie, terwijl 52 procent zei dat ze in het openbaar mishandeld waren vanwege hun seksuele of genderidentiteit. Maar liefst 42 procent van de holebi's en transgenders zei dat ze in het openbaar seksueel waren misbruikt, wat aangeeft dat seksueel geweld alarmerend veel voorkomt tegen holebi's en transgenders in Iran.

Veel jongeren deelden hun ervaringen via de website van 6Rang over hun ervaringen met extreem anti holebi en transgender geweld op school. Een jongen vertelde dat hij al meermaals is verkracht op school omdat hij er niet zo gespierd uit ziet als de andere jongens. Een andere jongen vertelde dat hij door drie jongens met geweld werd uitgekleed en foto's van hem hadden gemaakt, later werd hij verkracht door een van de jongens en kreeg te horen dat zijn naakfoto's zouden uitlekken als hij iemand vertelde over de verkrachting.

6Rang heeft na het vrijgeven van hun rapport er bij de Iraanse overheid op aangedrongen dringend zijn wetten te schrappen die seksuele relaties van hetzelfde geslacht strafbaar stellen, en heeft internationale belangenorganisaties gevraagd druk uit te oefenen op de regering van het land om de behandeling van holebi's en transgenders te verbeteren. Al in 2008 bleek uit een rapport dat er in Iran tussen de 5.500 en 6.000 homo's, maar ook lesbiennes ter dood werden veroordeeld in een periode gaande van 1979 tot 2008. Ondertussen zijn dat er vele duizenden meer, en de wereld sliep verder...
LEES OOK
IRAANSE VROUW RISKEERT 10 JAAR CEL OM DELEN FOTO WAAROP OOK EEN HOLEBI GEZIN STAAT - 2020
IRAN HANGT OPNIEUW MAN OP OMDAT HIJ HOMO IS EN SUST WERELD MET ANDERE AANKLACHT - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 21 September, 2020 en 4527 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 

James Cooke lanceerde ED TV, een nieuw Vlaams digitaal platform voor jongeren én leerkrachten + video.

 

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit.

 

Meester Joren stond dinsdag voor het eerst als Mr Gay Belgium voor de klas.

 

Rode Kruis Vlaanderen zoekt plasma van mannen, maar niet van homo, biseksuele, msm en transgender mannen.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 


Buitenlands nieuws

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.

 

Heel voetbalteam stapt van het veld na homofobe opmerkingen + 2 video's.