Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.Sinds kort prijken er in Lendelede (West-Vlaanderen) twee regenboogzebrapaden. Die moeten net zoals in andere gemeenten en steden met een regenboogzebrapad het holebi en transgender vriendelijke karakter van de gemeente in de verf zetten.

De regenboogzebrapad bevinden zich op het Dorpsplein op de kruising met de Stationsstraat en het Burgemeester Vandemaeleplein. Met de regenboogzebrapaden in Lendelede heeft West-Vlaanderen nu in zes gemeenten en steden een regenboogzebrapad.

Schepen van Sociale Zaken Rita Lammertyn (CD&V) zegt: “De aanleg van de zebrapaden is een rechtstreeks gevolg van het ondertekenen van het regenboogcharter die het West-Vlaams Regenbooghuis ons voorlegde. Er hangen al jaren in de week van 17 mei regenboogvlaggen aan het gemeentehuis en Sociaal Huis. Met het schilderen van een zebrapad in de regenboogkleuren willen we als lokaal bestuur een bijkomend signaal geven dat iedereen hier welkom is. We willen ons hiermee solidair tonen met de holebigemeenschap, transgenders en intersekse-personen. Hoe zichtbaarder de holebi-gemeenschap wordt, hoe hoger het welzijn is van elk individu. Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen gelijk is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen.

Bij een regenboogzebrapad worden de kleuren van de regenboog geschilderd tussen de bestaande witte markeringen of worden de witte strepen vervangen door die van de regenboogkleur. Beide opties zijn rechtsgeldig en conform de wegcode.

Lijstje Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad, of waar er een komt
(Update 20 Sept 2020):

Provincie Antwerpen: Antwerpen stad - Beerse - Berlaar - Boom - Lier - Mechelen - Rijkevorsel - Schelle - Turnhout - Westerlo.
Brussel: 6 regenboogzebrapaden rond de Sint-Jacobswijk (tussen de Zuidstraat en de Verversstraat).
Provincie Limburg: Hasselt.
Provincie Oost-Vlaanderen: Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Sint-Niklaas.
Provincie Vlaams Brabant: Halle - Keerbergen - Leuven - Oudenburg.
Provincie West-Vlaanderen: Beernem - Brugge - De Haan - Koksijde - Kuurne - Lendelede.

LEES OOK
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE HEEFT NU EEN REGENBOOGZEBRAPAD
WEST VLAAMSE REGENBOOGSCHOOL KRIJGT REGENBOOGZEBRAPAD
BRUGGE LEGDE TWEEDE REGENBOOGZEBRAPAD AAN OP EEN UNIEKE PLAATS
WEST-VLAAMSE GEMEENTE KREEG REGENBOOGZEBRAPAD DOOR 19-JARIGE

Bron: hln.be en holebi info - september 2020

Dit bericht is gepost op 20 September, 2020 en 5157 keer gelezen.