Uniek: Star Trek Discovery komt met Transgender & Niet-binair personage gespeeld door transgender en niet-binair persoon.Na eerder twee homo personages, gespeeld door homo acteurs, staat Star Trek Discovery seizoen 3 op het punt de laatste grens over te steken met een niet-binair en transgender personage gespeeld door een niet-binair persoon en een transgender acteur.

De iconische sciencefiction-franchise van Gene Roddenberry viert al lang de 'oneindige diversiteit' van het universum, en deze erfenis lijkt zich voort te zetten met de nieuwste crew van de USS Discovery. Blue del Barrio maakte weldra acteerdebuut als het niet-binaire personage Adira. En transgender acteur Ian Alexander, die eerder al te zien was in de Netflix serie 'The OA', zal het transgender personage Gray vertolken. Samen zullen ze de eerste transgender en niet-binaire rollen spelen in de 54-jarige geschiedenis van de franchise.

Het personage Gray (transgender) wordt omschreven als empathisch, warm en gretig om zijn levenslange droom waar te maken om gastheer te worden van een Trill, een symbiotisch organisme dat in mensachtigen leeft, maar hij zal zich moeten aanpassen wanneer zijn leven een onverwachte wending neemt. Het personage Adira (niet-binair) wordt omschreven als zeer intelligent met een zelfverzekerheid die hun jaren te boven gaat, met een onverwachte band met commandant Paul Stamets en dr. Hugh Culber.

"Star Trek heeft er altijd een missie van gemaakt om zichtbaarheid te geven aan ondervertegenwoordigde gemeenschappen, "omdat het gelooft in het laten zien van mensen dat een toekomst zonder verdeeldheid op basis van ras, geslacht, genderidentiteit of seksuele geaardheid volledig binnen ons bereik ligt", aldus Michelle Paradise, co -showrunner en uitvoerend producent, die verder zegt: "We zijn er trots op nauw samen te werken met Blu del Barrio, Ian Alexander en Nick Adams van de holebi & transgender organisaties GLAAD om de buitengewone karakters van Adira en Gray te creƫren en hun verhalen tot leven te brengen met empathie, begrip, empowerment en vreugde." Het derde seizoen van Star Trek Discovery gaat op 15 oktober van start.

Extra info
In 2016 en 2017 kon je bij holebi info al lezen over het eerste en het tweede homo personage in Star Trek Discovery. De eerste (2016) was openlijk homo acteur Anthony Rapp, het tweede homo personage (2017) werd gespeeld door openlijk homo acteur Wilson Cruz. Door te kiezen voor openlijke homo acteurs komt de serie, net als nu met het transgender en niet-binair personage tegemoet aan het feit dat sommige mensen stellen dat een holebi of transgender+ personage enkel gespeeld mag worden door een holebi of transgender+ persoon en niet door een heteroseksueel of niet transgender+ persoon.

Een non-binair persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieƫn man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit. Dit uit zich soms in de genderexpressie, door mannelijke en vrouwelijke kenmerken te combineren of net te verwerpen. Genderidentiteit en genderexpressie zijn echter niet per definitie met mekaar verbonden. Je kan iemands genderidentiteit met andere woorden niet altijd aflezen van hun genderexpressie. Bovendien is non-binair ook een paraplu term voor verschillende genderidentiteiten zoals genderqueer, gender nonconform, genderfluide, agender, bigender... Deze genderidentiteiten hebben met mekaar gemeen dat ze zich buiten de binaire gendernorm bevinden, maar ze verschillen soms subtiel onderling van mekaar.
LEES OOK
VOOR HET EERST BISEKSUEEL PERSONAGE IN DISNEY SERIE
LESBISCHE ACTRICE SPREEKT STEM IN VAN LESBISCH PERSONAGE IN DISNEY ANIMATIE FILM + TRAILER


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020.

Dit bericht is gepost op 05 September, 2020 en 3746 keer gelezen.