Londense holebi's sluiten pact met Letse holebi's.



Londen: De homo en lesbische gemeenschap van Londen en Riga (Letland) komen samen om te demonstreren voor meer gelijkheid en tolerantie in de twee steden.

Vorig jaar kwam er ruim een half miljoen mensen af op de holebi-pride in Londen.

Pride Londen en de burgemeester van Londen zullen een verklaring van eenheid ondertekenen met Riga Pride, tijdens de officiƫle ceremonie die vooraf gaat aan de Gay Pride in Letland volgende maand.

Vorig jaar in juli werd de holebi-pride in Riga, Letland verboden, en werden holebi's die toch op straat kwamen aangevallen met stenen en eieren.

Letland had de holebi pride verboden zogenaamd om holebi's te beschermen tegen geweld. Maar tal van activisten, inclusief Peter Tatchell en de Russische Nikolai Alexeyev besliste door te gaan met kleinere activiteiten.

Paul Birrell van Pride Londen zegt: "Het nieuwe partnerschap is een eerste stap om deze onaanvaardbare situatie aan te klagen, en voorstander te zijn van gelijke mensenrechten voor iedereen in Europa, zodat iedereen kan leven zonder angst, geweld, misbruik en discriminatie".

Kristine Garina van Pride Riga liet weten blij te zijn met de overeenkomst met Londen, en hoopt dat het verbond een impact zal hebben om de homofobie in Letland.

Meer nieuws klik Home.

holebi info

Dit bericht is gepost op 01 February, 2007 en 1562 keer gelezen.



Reageer op dit bericht: