Moedig Pools homo koppel trok naar Vaticaan met regenboogvlag met daarop het woord 'help'.Een Pools homo koppel reisde recent naar het Vaticaan om aldaar een grote regenboogvlag met daarop het woord 'help' te tonen aan Paus Franciscus. Jakub Kwiecinski en David Mycek kwamen in 2016 voor het eerst in het holebi info nieuws na een coming out video die viraal ging waarna ze met de dood werden bedreigd. In 2017 kwamen ze opnieuw in het holebi info nieuws, toen met een lipsinc video met liedjes van wijlen George Michael en met een holebi getinte kerstvideo.

Jakub en David zijn filmmakers, bloggers en activisten. Ze trokken naar het Vaticaan om te protesteren tegen de holebi en transgender vrije zones in hun thuisland Polen. Ondertussen is meer dan een derde van Polen een zogenaamde holebi en transgender vrije zone, wat betekend dat holebi's en transgenders er niet welkom zijn.

De haat die in toenemende mate gericht is op de Poolse holebi en transgender gemeenschap wordt grotendeels gedreven door de heersende Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS), die zich regelmatig richt op holebi en transgender rechten als een invasieve buitenlandse invloed of 'plaag' die de nationale identiteit van het land bedreigt. De president van het land, Andrzej Duda, profiteerde vervolgens van het stijgende homofobe sentiment tijdens zijn herverkiezingscampagne, waarbij hij zich uitsprak tegen 'holebi en transgender ideologie' en beloofde koppels van hetzelfde geslacht te verbieden kinderen te adopteren.

Geïnterviewd door Poolse media, zeiden Jakub en David: “Poolse bisschoppen noemden ons pedofielen, ze zeggen dat we een ziekte zijn en zelfs COVID-19 is een straf voor de wereld voor holebi en transgender zonden. Onze lokale autoriteiten hebben, geïnspireerd door de katholieke kerk, ‘holebi en transgender vrije zones’ in Polen gecreëerd. Wij geloven dat deze acties niet in overeenstemming zijn met de leer van paus Franciscus en we hebben actie gevoerd om hem aan te moedigen actie te ondernemen." Jakub en David plaatsten een foto van zichzelf met hun regenboogvlag op Instagram en schreven daarbij:

"Dit was de mening die paus Franciscus vandaag onder zijn raam had tijdens het Angelus. Paus Franciscus draagt zelf een regenboogkruis en zegt: "Het maakt niet uit dat je homo bent, God houdt van je zoals je bent. Het wordt tijd dat de Poolse kerk hetzelfde leert, wat nog steeds de haat jegens holebi's en transgenders voedt."

Jakub en David keerden verschillende keren in een week terug naar het Sint-Pietersplein met hun vlag en zeiden dat ze verbaasd waren over het aantal katholieken die hen met steunbetuigingen benaderden terwijl ze hun vlag toonden. "Niemand voelde zich beledigd door de regenboogvlag, de politie joeg ons niet weg, en toen we een uur langer alleen op het plein waren, kwam een van de priesters naar ons toe, bood ons water aan en luisterde naar wat we te zeggen hadden."

Hoewel paus Franciscus geen significante beleidswijzigingen heeft aangebracht binnen de katholieke kerk met betrekking tot holebi's en transgenders, is hij minder vijandig tegenover de gemeenschap dan zijn voorgangers. Hij was enkele jaren de eerste Paus ooit die letterlijk zei dat 'het niet uitmaakt dat je homo bent, want God houdt van je zoals je bent', en de ondertussen beroemde woorden: 'Wie ben ik om te oordelen', een reactie op de vraag hoe hij denkt over homoseksualiteit. Maar op heden staat de paus nog steeds onder grote druk van de oudere conservatieve garde binnen het Vaticaan die niet willen dat er iets veranderd binnen de kerk, ook niet op het vlak van holebi's.
LEES OOK
AMPER TE GELOVEN HOE NIEUWE POOLSE MINISTER DENKT OVER HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
ONRUST IN POLEN TAL VAN HOLEBI'S EN TRANS OPGEPAKT - EUROPA MOET DRINGEND INGRIJPEN
POOLSE RECHTBANKEN VERKLAARDEN TWEE HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES ALS ONGRONDWETTELIJK
POLEN STOPT BESCHERMING VROUWEN OMDAT HET HOLEBI & TRANS IDEOLOGIE RECHTVAARDIGD!
POOLSE PRESIDENT VERGELEEK HOLEBI & TRANS ZIJN MET COMMUNISTISCH INDOCTRINATIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 26 August, 2020 en 5641 keer gelezen.