Je leest:

Trump blijft na 168 anti holebi & transgender+ wetten doorgaan en komt met nieuwe anti wet.Ondanks dat hij beweert dat het een "grote eer" is om de "meest pro-holebi en transgender" president in de geschiedenis te zijn, heeft Donald Trump zopas holebi en transgender+ personen uit het equality policy (gelijkheidsbeleid) van de Amerikaanse regering geschrapt.

Recent kon je bij holebi info lezen dat de Log Cabin Republikeinen, de grootste groep van holebi en transgender Republikeinen, beweerden dat Trump de 'meest pro holebi & transgender president is uit de Amerikaanse geschiedenis'. Iets wat Trump zelf ook al een keer beweerde. En dat terwijl hij ondertussen al ruim 168 anti holebi en transgender wetten en maatregelen heeft ingevoerd.

Maar, blijkbaar zijn 168 anti holebi & transgender+ wetten niet voldoende als 'meest pro holebi & trans+ president'. Want zopas kwam er nog eentje bij. Onder druk van Trump heeft het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) het concept van een herziene versie van zijn beleid inzake gendergelijkheid en empowerment van vrouwen uitgebracht. Een versie uit 2012 van het beleid definieerde gender gerelateerd geweld als 'geweld gericht tegen een individu op basis van zijn of haar biologische gender, genderidentiteit of waargenomen naleving van sociaal gedefinieerde normen van mannelijkheid of vrouwelijkheid'. Het eerdere beleid erkende de ervaringen van transgenders met gendergerelateerd geweld, en gebruikte de woorden 'genderidentiteit' meerdere keren. De versie van 2012 vermeldde ook specifiek dat het beleid van toepassing was op iedereen “ongeacht leeftijd, seksuele geaardheid, genderidentiteit, handicapstatus, religie, etniciteit, sociaaleconomische status, geografisch gebied, migratiestatus, gedwongen verplaatsing of HIV / AIDS-status”.

In het ontwerp van gelijkheidsbeleid voor 2020, opgesteld door de regering-Trump, worden holebi's en transgender+ personen helemaal niet meer genoemd. Susan Markham, de voormalige senior coördinator van USAID voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen, zei dat het gebied van genderkwesties en gelijkheid "vooruitgang heeft geboekt in de acht jaar sinds 2012. Maar dit nieuwe document doet dit niet", zei ze. "Het is duidelijk een politiek docuement dat struikelde over het woord gender." Markham voegde er ook aan toe dat het niet voor het eerst is dat Trump in alle stilte holebi's en transgenders gewist heeft uit overheidsdocumentatie en bronnen.

In 2019 onthulden onderzoekers dat onder de Trump-regering holebi en transgender taal, gegevens, bronnenpagina's en antidiscriminatie-informatie van overheidswebsites waren verdwenen. Door 142 overheidswebsites te schrappen die holebi en transgender gerelateerde informatie bevatten, allemaal gemaakt voordat Trump aantrad, maakten ze een rapport waarin werd bekeken hoe holebi en transgender inhoud en -taal was veranderd tijdens het presidentschap van Trump. Vergeleken met eerdere versies van de pagina's die werden geopend via de Wayback Machine van Internet Archive, ontdekten onderzoekers dat 57 procent van de pagina's holebi en transgender termen had gewijzigd. Op pagina's onder het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) nam het gebruik van het woord 'transgender' met 40 procent af, terwijl het gebruik van de term 'op geloof gebaseerde en gemeenschapsorganisaties' toenam met 875 procent en 'religieuze vrijheid' ”Met 667 procent.

Hoewel Trump zichzelf dus ziet als de meest pro holebi en transgender president ooit, en zijn 169 anti wetten, noemt hij in zijn herverkiezingsprogramma geen enkele keer holebi's en transgenders. Dit in zeer groot contrast met zijn uitdager de Demcoraat Joe Biden die bijna zijn hele website heeft gewijd aan pro holebi & transgender standpunten. Gelukkig voor Amerikaanse holebi's en transgenders wordt Trump af en toe terug gefloten door rechters inclusief het Hoogste Hof inzake zijn anti wetten, zoals recent gebeurde inzake een anti transgender wet, en dat eerder gebeurde betreffende een anti wet die transgenders en holebi's zou kunnen ontslaan enkel en alleen op basis van geaardheid of genderidentiteit, wat werd terug gedraaid door het Hooggerechtshof.
LEES OOK
TRUMP NOEMT ZICHZELF (OPNIEUW) MEEST PRO HOLEBI EN TRANSGENDER PRESIDENT ALLERTIJDEN
FEDERAAL RECHTER BLOKT TRUMP'S ANTI TRANSGENDER WET
JOE BIDEN EN KAMALA HARRIS VOEREN MEEST PRO HOLEBI & TRANS CAMPAGNE ALLERTIJDEN + VIDEO
ANTI HOLEBI & TRANS GROEPEN KRIJGEN MEER GELD VAN TRUMP DAN HOLEBI & TRANS ORGANISATIES
HOOGSTE HOF OORDEELDE PRO HOLEBI & TRANS - TRUMP REAGEERDE BOOS
TRUMP WIL DAT ADOPTIE CENTRA HOLEBI KOPPELS MOGEN WEIGEREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 25 August, 2020 en 4564 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 

Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.

 


Buitenlands nieuws

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 

Grootste Amerikaanse politieke voorvechtster holebi transgender en vrouwen rechten overleden.

 

Eindelijk een land dat opkomt voor transgenders in plaats van te komen met anti wet.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.