Voor het eerst biseksueel personage in Disney serie.Voor het eerst speelt een biseksueel personage de hoofdrol in een door Disney geproduceerde serie. De primeur is voor animatiereeks ‘The Owl House’, die te zien is op Disney Channel.

Het is niet de eerste keer dat er een holebi of transgender personage in een Disney productie verschijnt, maar tot nu toe waren die alleen in nevenrollen te zien, én ging het nooit eerder om een biseksueel personage.

Het personage in kwestie is Luz Noceda, een tiener die in een andere wereld terechtkomt om een heks te worden. In een van de afleveringen wordt ze door haar vrouwelijke klasgenoot Amity naar het bal gevraagd en dansen ze samen. In de serie wordt ook gehint naar romantische gevoelens die de twee voor elkaar hebben.

De maker van de reeks, Dana Terrace, bevestigt op Twitter dat Luz inderdaad een biseksueel personage is. Ze onthult ook dat het een grote moeite was om die invulling voor elkaar te krijgen, omdat haar aanvankelijk werd verboden om biseksuele of homoseksuele relaties in de serie te verwerken. “Gelukkig heeft mijn koppigheid vruchten afgeworpen en word ik nu gesteund door de leiding van Disney”, aldus Terrace.
LEES OOK
VOOR HET EERST TWEE SUPERHELDEN GETROUWD IN MARVEL STRIP - 2020
BISEKSUELEN IN VLAANDEREN BLIJJVEN ALS GROOTSTE GROEP ONZICHTBAAR - - 2019
HOE DENKEN HOMO'S EN LESBIENNES OVER BISEKSUELEN - 2020
PIXAR KOMT MET HOLEBI KORTFILM OP DISNEY + TRAILER - 2020
LESBISCHE ACTRICE SPREEKT STEM IN VAN LESBISCH PERSONAGE IN DISNEY ANIMATIE FILM + TRAILER - 2020

Bron en foto: hln.be - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 17 August, 2020 en 6030 keer gelezen.