Je leest:

Hema geeft ook holebi ouders gelijke werknemers voordelen + info Nederlandse & Belgische holebi ouder(s) organisaties.HEMA werknemers die door adoptie, of door een draagmoeder of in een meeroudergezin ouder zijn geworden kunnen vanaf 1 augustus tien weken bijzonder geboorteverlof krijgen en opnemen. Dat blijkt uit een nieuws bericht op de website van de Nederlandse organisatie Meer dan Gewenst, waarover je onderaan meer informatie kan terug vinden.

Met de aankondiging maakt HEMA een statement dat kinderen recht hebben op voldoende hechtingsduur met al hun ouders, ook wanneer het ouderschap op het moment van geboorte (nog) niet juridisch verankerd is. Bestuurslid Sara Coster: “Wij hopen dat dit sterke voorbeeld van werkgeverschap een sneeuwbaleffect teweegbrengt. Aan alle bedrijven die in de Pride week claimen ' holebi & transgender+ vriendelijk' te zijn zou ik willen vragen: wie volgt?”

HEMA licht de wijziging in haar verlofregeling toe. Het Nederlandse bedrijf sluit met deze regeling aan bij de ontwikkeling van ouderschapsvormen in ons land. Een gezin bestaat namelijk al lang niet meer standaard uit een vader, moeder en kind(eren). Zo neemt het aantal mannen(koppels) dat vader wordt dankzij draagmoederschap toe en hebben steeds meer kinderen een 3e of 4e ouder. Echter worden deze ouderschapsvormen (nog) niet juridisch erkend, waardoor ouders moeten hopen op coulance van hun werkgever bij de aanvraag van verlof.

Stichting Meer Dan Gewenst zet zich al jaren in voor holebi's (homo lesbisch biseksueel) en trans+ personen die een gezin wensen of hebben. En hopen daarbij dat bedrijven de handschoen oppakken door hun verlof regeling net als HEMA, gelijk te trekken voor alle werknemers. Sara Coster: "Zet het kind centraal en niet de biologische verwantschap tussen kind en ouder(s). Iedereen die primair betrokken is bij de opvoeding moet tijd krijgen om bij het kind te zijn, zodat het kind kan hechten aan de feitelijke ouders."

Wat is Meer Dan Gewenst en wat doen ze?
De Nederlandse organisatie Meer Dan Gewenst heeft als doel dat zij de algemene en concrete belangen van kinderen en volwassenen behartigt die deel uitmaken of wensen uit te maken van holebi en trans+ samenlevingsvormen waarbinnen kinderen opgroeien of gewenst zijn. Ze organiseren op regelmatige basis wensouder bijeenkomsten, enkelen daarvan gingen in het verleden ook al een paar keer in ons Belgen landje door.

Meer Dan Gewenst wil haar doel bereiken door: Het geven van informatie op Wensouderbijeenkomsten, die soms ook door haarzelf georganiseerd worden. Het onderhouden van contacten met organisaties die vergelijkbare doelen nastreven, en met lokale en nationale politiek. Verder probeert de organisatie internationaal haar doelen te bereiken door het aangesloten zijn bij internationale organisaties als NELFA en ILGA. Voor meer info zie link(s) hier onder.

Sara Coster mede oprichtster van Meer Dan Gewenst is ook schrijfster van het boek: 'de wens en de vaders' en kinderwenscoach. Ze heeft samen met een homo koppel 2 kinderen in co-ouderschap, wat tevens het onderwerp is van haar boek. Meer info => Klik hier

Nuttige links
- Meer Dan Gewenst Website ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Twitter ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Facebook ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Instagram ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Pinterest ==> Klik hier
Belgische holebi ouder(s)
- ’t Kwadraat - Regenboog gezinnen Vlaanderen: is een vereniging voor holebi (wens) ouders en gericht op holebi’s met kinderen en/of een kinderwens. Het hele jaar door organiseert men verschillende bijeenkomsten waar men elkaar kan ontmoeten, ervaringen uitwisselen, of informatie kan krijgen.
Website => Klik hier
Facebook => Klik hier

Bron: meerdangewenst en holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 29 July, 2020 en 2719 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

08 augustus 2020 - Queer Arts Fest 3 tot 9/8
08 augustus 2020 - Antw Pride online 5 tot 9/8
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerp Pride (5-9 augustus), wat gaat nog door en wat niet - en toch nog veel fun online.

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Queer Arts Festival Antwerp past programma aan vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 

Nederlandse holebi intersekse en trans+ federatie roept overheid op iets te doen aan toenemend geweld.

 

Noord-Ieren kregen zwaar homofobe pamfletten in hun bus.

 

Een op vier holebi en transgender+ jongeren gebruikt genderneutraal voornaamwoord.

 


Showbizz & Sport

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Ellen biedt excuses aan voor ‘vijandig' werkklimaat in open brief.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.