Je leest:

Bijna helft van Amerika klaagt Trump aan wegens anti transgender & holebi maatregelen.Bijna de helft van Amerika klaagt de Trump-regering aan wegens het terugdraaien van holebi en transgender+ beschermingsrechten in de gezondheidszorg.

Tweeëntwintig Amerikaanse staten plus het District of Columbia hebben een gezamenlijke rechtszaak aangespannen tegen de regering-Trump die voornamelijk transgenders wil uitsluiten van gezondheidszorg. Eerder dit jaar kwam Trump met een maatregel die stelt dat alle zorgverleners, waaronder ook hiv-gezondheidswerkers, op basis van religieuze vrijheid transgenders mogen weigeren gezondheidszorg te bieden. Eerder werd die maatregel, in alle stilte, al ingevoerd tegenover holebi's.

De staten en het proces werd ondertekend door de procureurs-generaal uit: Californië - Colorado - Connecticut - Delaware - District of Columbia - Hawaii - Illinois - Maine - Massachusetts - Maryland - Michigan - Minnesota - Nevada - New Jersey - New York -New Mexico - North Carolina - Oregon - Pennsylvania - Rhode Island - Vermont - Virginia en Wisconsin.

In strijd met uitspraak hooggerechtshof
De aanklagers stellen dat de wijziging van de anti transgender regel van Trump in tegenspraak is met de historische uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof (in juni van dit jaar) dat holebi's en transgenders recht hebben om bescherming tegen discriminatie op het werk op basis van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit, die ook van toepassing is op de gezondheidszorg.

Volgens de rechtszaak betekent de maatregel "het willekeurig en onrechtmatig schenden van de rechten op gezondheidszorg die wettelijk zijn gegarandeerd door artikel 1557 van transgenders, vrouwen en andere personen die op zoek zijn naar (reproductieve) gezondheidszorg of met zwangerschapsgerelateerde aandoeningen". Het stelt ook dat de terugdraaiing van invloed is op personen met beperkte Engelse taalvaardigheid, personen met een handicap en andere personen die met discriminatie te maken hebben zoals holebi's en niet blanke personen".

Het voegt eraan toe dat de regelwijziging het elimineren van bescherming tegen holebi en transgender+ personen onrechtvaardig is, en duidelijk deel uitmaakt van de langlopende campagne van het Witte Huis om de burgerrechten van transgender (en holebi) Amerikanen aan te vallen en leden van die gemeenschap terug te duwen naar de marge van de samenleving, door middel van een campagne gevoed door [de administratie] eigen goed gedocumenteerde minachting voor transgenders en de hele holebi en transgender+ gemeenschap.

Doel rechtszaak
Het doel van de rechtszaak is om de anti-discriminatietaal te beschermen die door de regering-Obama is opgenomen in de Affordable Care Act, ook wel bekend als Obamacare, die brede burgerrechtenbescherming in de gezondheidszorg heeft ingesteld. De wet verbood discriminatie op basis van ras, huidskleur, nationale afkomst, geslacht, geaardheid, leeftijd of handicap in gezondheidsprogramma's en activiteiten die federale financiële steun ontvangen, en in 2016 voegde de regering Obama genderidentiteit toe aan de lijst.

Trump draait klok terug
Maar in juni 2020, op de vierjarige verjaardag van de schietpartij in de homo nachtclub Pulse, kondigde het Ministerie van Volksgezondheid en Human Services van Trump aan dat het de bescherming tegen discriminatie op grond van genderidentiteit zou schrappen. De afdeling gaf een verklaring af waarin stond dat de laatste regel is gebaseerd op "de duidelijke betekenis van het woord "gender" "als man of vrouw en zoals bepaald door de biologie." Kortom, het betekent dat als een trans patiënt op grond van zijn of haar genderidentiteit wordt gediscrimineerd door een arts, medische instelling of zijn zorgverzekeraar, er weinig tot geen bescherming is.

Hoge raad / hooggerechtshof fluit Trump terug
Op 15 juni oordeelde de Hoge Raad dat de bestaande bepalingen van de Civil Rights Act uit 1964, die discriminatie op grond van gender verbieden, ook van toepassing zijn op gevallen waarin "een werkgever iemand ontslaat louter omdat hij holebi of transgender is", en de rechtszaak dringt erop aan dat deze de definitie van gender discriminatie ook moet gelden in de gezondheidszorg.

Volgens de procureur-generaal van Sacramento Bee, Californië, beschreef Xavier Becerra de wijziging van de gezondheidsregel als 'ongelooflijk immoreel', 'gemeen en ongrondwettelijk' en zei hij op een persconferentie: 'Het moment waarop ons land werkt aan de bestrijding van systemische discriminatie is niet het moment om meer discriminatie te ontketenen."
LEES OOK
HOOGSTE HOF OORDEELDE IN VOORDEEL HOLEBI & TRANS, TRUMP BOOS + LIJST ANTI WETTEN
ANTI HOLEBI & TRANS GROEPEN KRIJGEN MEER GELD VAN TRUMP DAN HOLEBI & TRANS GROEPEN
TRUMP WIL OOK DAT ADOPTIE CENTRA HOLEBI'S EN TRANSGENDERS MOGEN WEIGEREN
HOMO KOPPEL KLAAGT TRUMP AAN WEGENS FAKE VIDEO MET DAARIN HUN ZOONTJE + 2 VIDEO'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 25 July, 2020 en 5432 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 

Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.

 


Buitenlands nieuws

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 

Grootste Amerikaanse politieke voorvechtster holebi transgender en vrouwen rechten overleden.

 

Eindelijk een land dat opkomt voor transgenders in plaats van te komen met anti wet.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.