Rechtbank verklaarde alvast 2 holebi & transgender vrije zones als ongrondwettelijk in Polen (+Update).Alvast twee (na update zie onderaan) zogenaamde 'holebi & transgender vrije zone' in Polen is ongeldig verklaard nadat rechters oordeelden dat het het grondwettelijke verbod op discriminatie geschonden heeft. (Een holebi & transgender vrije zone is een plaats waar holebi's en transgenders niet welkom zijn).

De gemeente Istebna in het zuidwesten van Polen was een van de bijna 100 lokale overheden die een belofte ondertekende en resoluties aannam tegen zogenaamde 'holebi & transgender propaganda'. Maar, daar komt nu meteen een einde aan.

Dinsdag oordeelde een rechtbank in Istebna dat de gemeente zijn autoriteit heeft overschreden door een 'holebi & transgender vrije zone' in te voeren, waarmee het artikel 32 van de Poolse grondwet heeft geschonden, waarin staat dat 'alle personen voor de wet gelijk zullen zijn, en recht hebben op gelijke behandeling door overheidsinstanties.'

De uitspraak kan een grote invloed hebben op de andere 'holebi & transgender vrije zones' in heel het land. De rechtbank oordeelde ook nog dat de zones schadelijk zijn en een gevoel van bedreiging geven aan sommige mensen, waardoor de rechtbank zich genoodzaakt zag de zones ongeldig te verklaren.

Daarnaast oordeelde de rechtbank ook nog dat de zones in strijd zijn met het recht om kinderen op te voeden in overeenstemming met iemands overtuigingen, aangezien het de reikwijdte beperkt van vakken die op scholen kunnen worden gegeven. Een rechter zei: "De menselijke seksualiteit is het onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, een van de takken van de geneeskunde. Wetenschap kan niet als ongepast worden beschouwd voor curricula."

Poolse mensenrechtenactivisten, holebi's en transgenders zijn ontzettend blij met de uitspraak, en hopen dat alle andere zogenaamde 'holebi & transgender vrije zones' in het hele land zullen verdwijnen. Wereldwijd was er al veel protest tegen de zones, ook vanuit ons Belgen landje waarbij tal van gemeenten en steden zich openlijk uitspraken tegen de zones.
UPDATE 16/07 - late avond
Het dorpje Klwów in Oost-centraal Polen is sinds woensdag de tweede plaats waar een rechter oordeelde dat de zogenaamde 'holebi & transgender vrije zones' ongrondwettelijk zijn en aanzetten tot holebi- en transfobie. De rechter verklaarde dat “het op deze manier behandelen van een bepaalde groep mensen, hier aangeven als ongewenst, een schending is van de rechtsstaat”, en voegde daaraan toe dat het een duidelijke schending was van rechten en discriminatie van een bepaalde groep vanwege seksuele voorkeuren." Artikel 32 van de Poolse grondwet bepaalt dat "alle personen voor de wet gelijk zijn" en "het recht hebben op gelijke behandeling door overheidsinstanties", en dat "niemand om welke reden dan ook in het politieke, sociale of economische leven wordt gediscrimineerd."
LEES OOK
POOLSE PRESIDENT VERGELEEK HOLEBI & TRANS ZIJN MET COMMUNISTISCH INDOCTRINATIE
DUREX TOONT HOMO KOPPEL IN CONDOOM RECLAME IN HOMOFOBISCH POLEN
WETSVOORSTEL VERGELIJKT HOMOSEKSUALITEIT MET PEDOSEKSUALITEIT NAAR PARLEMENT IN POLEN
DERDE WEST VLAAMSE STAD PROTESTEERT TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
NOG 1 KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE DIE ZICH VERZET TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 16 July, 2020 en 4321 keer gelezen.