Je leest:

Disney, Sky, de Financial Times en vele anderen, komen op voor transgenders.Een collectief van media- en entertainmentorganisaties, waaronder Disney, Sky en de Financial Times, heeft de Britse premier Boris Johnson opgeroepen met het verzoek er voor te zorgen dat de regering zich ertoe verbindt de wet op de genderherkenning te hervormen.

In juni kon je bij holebi info al lezen dat Boris Johnson had laten weten dat de langverwachte plannen van de Britse overheid om transgenders in staat te stellen zichzelf eenvoudiger te identificeren, ondanks overweldigende publieke steun wordt geschrapt.

Tegelijkertijd zou de regering voorbereidingen treffen om nieuwe veiligheidsmaatregelen te nemen om ruimtes voor vrouwen te beschermen, inclusief toevluchtsoorden en openbare toiletten, om te voorkomen dat ze worden gebruikt door mensen met een mannelijke anatomie, waardoor men transgenders verder blijft discrimineren. Hier tegen ontstond al groot protest waarbij vrouwen zeggen 'Wij moeten niet beschermd worden tegen transgenders."

En dan zijn er nog de plannen van de Britse minister Liz Truss die minderjarige transgenders wil verbieden te starten met transitie van man naar vrouw of van vrouw naar man, iets wat momenteel wél toegestaan is. (het gaat daarbij enkel om het starten met het nemen van hormonen).

De plannen rond het hervormen van de Gender Recognition Act uit 2004 werd aangekondigd door voormalig premier Theresa May in 2017. In 2018 werd een grote openbare raadpleging gehouden over mogelijke veranderingen van de wet, waarbij meer dan 100.000 mensen hun mening deelden over voorgestelde wetsverbeteringen, en uiteindelijk een ruime meerderheid voorstander was van aanpassing van de wet, voornamelijk met als doel meer gelijkheid voor transgender+ personen.

Sinds Johnson en zijn regering bekend maakte dat de wet niet hervormt zou worden is er protest ontstaan. Daarbij komt nu protest vanuit media- en entertainmentorganisaties, waaronder Disney, Warner Media, NBCUniversal, Endemol Shine, AMC Networks International UK, Discovery, Diva Media Group, Sports Media LGBT+, Film + TV Charity, en vele anderen.

Met een open brief en petitie wil men de mening van Johnson laten veranderen. Het collectief achter de open brief zeggen dat hun schrijven er komt 'om onze steun aan de transgemeenschap te uiten.' In de brief staat onder andere: Zoals het er nu uitziet, is het VK een wereldleider op het gebied van gelijkheid van holebi en transgender+ personen, en de regering heeft gelijk gehad om nauw samen te werken met bedrijven om gelijkheid op het wereldtoneel te bevorderen. We streven er allemaal naar om trans-inclusieve organisaties te zijn en zijn van mening dat een divers personeelsbestand, inclusief transmedewerkers, meer zakelijk succes biedt. Met dit in gedachten zouden we ons verzetten tegen eventuele beleids- of wetswijzigingen die een negatieve impact hebben op de transgemeenschap. Transgenders hebben altijd gebruik kunnen maken van voorzieningen voor één geslacht die passen bij hun geslacht, en de Equality Act 2010 heeft dit gecodificeerd.

Bovendien is algemeen bekend dat uit de openbare raadpleging van 2018 over de hervorming van de GRA blijkt dat tot 70 procent van de respondenten het ermee eens was dat het nodig was om extra belemmeringen weg te nemen voor transgenders die in staat zijn authentiek te identificeren en te leven. Niet nakomen van de toezegging van de regering om de bevindingen van de raadpleging uit te voeren, en zelfs de beperkingen van het vermogen van transgenders om authentiek te leven te vergroten, heeft niemand baat. Het zou veranderingen in de werkomgeving betekenen die het voor trans- en niet-binaire mensen moeilijk zouden maken zich op hun werk te concentreren, waardoor ze niet veilig kunnen reizen en hen ervan kunnen weerhouden om in de samenleving te opereren. We hopen dat we deel kunnen blijven uitmaken van de discussie over de toekomst van transgelijkheid in het VK, door samen te werken om vooruitgang te boeken voor de transgemeenschap en ervoor te zorgen dat onze bedrijven de diverse perspectieven die ons helpen succesvol te zijn."
LEES OOK
BORIS JOHNSON & REGERING SCHRAPPEN PLANNEN POSITIEVE TRANS WET
DUIZENDEN BRITSE CISGENDER (hetero & niet trans/) VROUWEN STEUNEN TRANSGENDERS
PROTEST TEGEN PLANNEN BORIS JOHNSON EN MINISTER TRUST INZAKE SCHRAPPEN TRANS+ RECHTEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2020 en 3679 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 

Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.

 


Buitenlands nieuws

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 

Grootste Amerikaanse politieke voorvechtster holebi transgender en vrouwen rechten overleden.

 

Eindelijk een land dat opkomt voor transgenders in plaats van te komen met anti wet.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.