Twee jonge Nederlanders beschuldigd van het beroven en mishandelen minstens acht homo's.Deze week stonden in Nederland de 18-jarige Raymond D uit Tilburg en de 19-jarige Sem R uit Kaatsheuvel voor de tweede keer voor rechter. Ze worden beschuldigd van het beroven en gewelddadig afspersen van minstens acht homo mannen. De twee daders verblijven ondertussen al enkele maanden in de gevangenis.

Bij de arrestatie in februari van dit jaar, moest de politie ingrijpen en werd er geschoten op de jongste (Sem) van de twee die bekend stond als wapen vuur gevaarlijk. Sem raakte licht gewond bij de schietpartij van de politie en is ondertussen hersteld. In de kofferbak van hun wagen vond de politie een boksbeugel, een mes, handschoenen en duck-tape. Hiermee werd hun vermoeden na afgeluisterde telefoon gesprekken bevestigd dat de twee op weg waren naar een volgend slachtoffer.

De twee worden ervan verdacht dat ze tussen augustus vorig jaar (2019) en februari van dit jaar via de homo datingapp Grindr afspraakjes maakten met verschillende mannen. Die dates veranderden echter in mishandelingen en berovingen. Onder bedreiging van een mes werden mannen vastgetaped en hun bankpassen gestolen, waarmee later duizenden euro's zijn afgehaald.

De twee jonge daders kwamen voor het eerst in mei van dit jaar voor de rechter. Toen werden ze verdacht drie homo mannen te hebben belaagd. Het ging toen om feiten in Raamsdonksveer, Loon op Zand en Biezenmortel. Ondertussen blijkt dat het ook gaat om slachtoffers uit Kaatsheuvel, Tilburg, Udenhout en zelfs in Belgiƫ. Ook blijkt dat het om meer dan drie slachtoffers gaat, het zou gaan om minstens acht slachtoffers.

Enkel Raymond D stond deze week voor de rechter. Hij bekende de meeste feiten en van een feit zegt hij zich niets te herinneren, en rond een ander slachtoffer zegt hij enkel maar te zijn meegereden. Hij betuigde zowel in mei als deze week zijn spijt, hij stuurde ook twee van zijn slachtoffers een excuusbrief.

Sem R heeft nog geen feiten bekend en ontkent alles. Zijn advocaat vroeg om hem vrij te laten maar daar ging de rechter niet mee akkoord. Wel wordt er onderzocht of er een mogelijkheid bestaat dat Sem thuis met een enkelband zijn proces mag afwachten. Ondertussen vermoedt men dat er nog mede daders zijn. Wanneer de zaak verder behandeld wordt is niet bekend. In het verleden kwamen vanuit Nederland al soortgelijke berichten.

Bron: rozegolf.nl en Brabants Dagblad en ad.nl - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 01 July, 2020 en 3974 keer gelezen.