Je leest:

Duizenden Britse cisgender vrouwen steunen transgenders.Maandag kon je bij holebi info lezen over plannen van de Britse overheid om transgender rechten terug te dringen. Vandaag blijkt dat meer dan 8.000 cisgender (verklaring @ cisgender onderaan) vrouwen een open brief hebben gestuurd naar de Britse minister van Gelijke Kansen Liz Trust, vanwege haar eigen anti transgender plannnen.

De vrouwen stellen om te beginnen dat ze niet moeten worden beschermd tegen transgenders. Minister Trust is van plan nieuwe regels op te leggen om ruimtes voor vrouwen van hetzelfde geslacht (vrouwen toiletten) te "beschermen", en nieuwe transgender exclusieve richtlijnen voor openbare toiletten te publiceren en de mogelijkheid voor artsen om aanvragen voor gender erkenning te beperken..

In de open brief veroordeelt men 'pogingen om transgender rechten af te schilderen als een nieuwe bedreiging voor ons cisgender vrouwen. We zijn ongelooflijk bezorgd dat de taal die je gebruikt sterk lijkt op de anti transgender retoriek die wordt gebruikt door transfobe haatgroepen en organisaties zoals Woman's Place UK

De open brief veroordeelt pogingen "om transrechten af te schilderen als een nieuwe bedreiging voor cisgender vrouwen zoals wijzelf", en voegt eraan toe: "We zijn ongelooflijk bezorgd dat de taal die je hebt gebruikt sterk lijkt op de anti trans retoriek die wordt gebruikt door transfobe haatgroepen en organisaties," waarna ze verder stellen:

"We verwerpen deze beoordeling. Als cisgender vrouwen zijn we boos dat deze groepen beweren voor ons te spreken en proberen hun onverdraagzaamheid te rechtvaardigen tegen een kwetsbare minderheid in onze naam. Het is verontrustend om te horen dat een minister van gelijkheid deze gesprekspunten bijna woord voor woord herhaalt, terwijl ze plannen schetst om transrechten te hervormen. Het feit dat u ervoor hebt gekozen om dit een prioriteit te maken tijdens de grootste crisis (Covid19) waarmee de wereld in decennia is geconfronteerd, is nog verontrustender. Tijdens de lockdown zijn honderden vrouwen vermoord door beledigende partners. Etnische minderheden hebben vier keer meer kans om te overlijden aan COVID-19. Deze problemen zijn toch dringender?."

De brief besluit: "We ondertekenen deze brief in de hoop dat u naar ons zult luisteren, evenals naar transgenders en niet-binaire mensen en organisaties zoals Stonewall, de LGBT Foundation en The Kaleidoscope Trust. We dringen er bij u op aan met transjongeren te spreken, bewijsmateriaal te zoeken. We hebben geen bescherming nodig tegen transgenders. Concentreer u alstublieft op ons te beschermen tegen de gevaren die vrouwen nu doden."

Ondertekenaars van de brief zijn onder meer vrouwen die in crisiscentra voor verkrachting werken, diensten voor huiselijk geweld en liefdadigheidsinstellingen voor overlevenden van seksueel geweld, evenals de CEO van het Abortus-ondersteuningsnetwerk. Politieke ondertekenaars zijn onder meer Labour-parlementsleden Kate Osborne en Nadia Whittome en Lib Dem-leiderschapskandidaat Layla Moran. En media giganten die de brief ondertekenden zijn onder andere Diva-uitgever Linda Riley, en journalisten van The Guardian en Independent.

Cis-vrouwen hebben zich ook op andere manieren uitgesproken tegen de aanval van Truss op transgelijkheid. Een vrouw schreef: "Als cisgender vrouw wil ik tegen de hele transgender en niet-binaire gemeenschap zeggen, ik zie je. Ik herken je en ik steun je recht om jezelf te zijn. Ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn identiteit en rechten worden bedreigd door transgender en niet binaire mensen." Een andere vrouw zei: "Als cisgender vrouw ben ik solidair met de transgender gemeenschap. Transgender vrouwen zijn ook vrouwen, transgender mannen zijn ook mannen. En er bestaan ook niet binaire mensen, en niet binaire rechten zijn ook mensenrechten."

Wat is een cisgender
Algemeen stelt men dat cisgender wordt gebruikt om mensen aan te duiden van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboorte gender. De term cisgender wordt doorgaans gebruikt als tegenhanger van transgender en transseksueel, waarbij het geboorte gender en de genderidentiteit niet overeenkomen.
LEES OOK
BORIS JOHNSON & REGERING SCHRAPPEN PLANNEN POSITIEVE WET BETREFFENDE TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 18 June, 2020 en 3354 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 

Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.

 


Buitenlands nieuws

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 

Grootste Amerikaanse politieke voorvechtster holebi transgender en vrouwen rechten overleden.

 

Eindelijk een land dat opkomt voor transgenders in plaats van te komen met anti wet.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.