Braziliaanse prof voetballer aangeklaagd wegens homofobe uitspraken.Een Braziliaanse holebi activist heeft bij het parket van Sao Paulo een klacht ingediend tegen topvoetballer Neymar (foto), wegens homofobe uitspraken.

De klacht komt er nadat Neymar de levensgezel van zijn moeder Nadine Gonçalves, Tiago Ramos, in een privaat audiofragment “kleine flikker” en “klootzak” noemde. Eén van zijn aanwezige vrienden zei dat Ramos het verdiende dat “men een bezem in zijn achterwerk zou steken”.

De opname werd gelekt naar de pers en werd zo publiek. De klacht wordt nu onderzocht door een procureur die moet bepalen of er verdere vervolging komt tegen de Braziliaanse aanvaller van PSG.

Neymar’s moeder maakte haar relatie met Ramos in april openbaar en de schandaalpers sprong meteen op het verhaal. Snel wist men te achterhalen dat Ramos biseksueel is.

Maandag al verklaarde activist Agripino Magalhaes, die niet direct betrokken is in de zaak, op Instagram dat hij de intentie had een klacht in te dienen tegen Neymar voor “homofobie en haatdragende taal”. De entourage van Neymar wilde hier geen commentaar op geven. In 2019 werd tot ongenoegen van president Bolsonaro homofobie strafbaar.

Een jaar geleden werd Neymar nog beschuldigd van verkrachting van een Braziliaanse vrouw. De zaak werd zonder gevolg geklasseerd wegens gebrek aan bewijzen.

LEES OOK
STIJGING HOMOFOBIE IN HET BELGISCHE VOETBAL
BRITSE VOETBALBAZEN SPRAKEN MET NICHT JUSTIN F OVER FOBIE & 7 PROF VOETBALLERS IN DE KAST

Bron: hbvl.be & holebi info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2020 en 5035 keer gelezen.