NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.Meer dan de helft van de homomannen,51%, en 59% van de lesbische vrouwen zal geen orale seks hebben met een partner die niet-verzorgd schaamhaar heeft. Ondertussen heeft slechts een kwart van zowel homomannen als lesbiennes een volledige schaamstreek.

Dat zijn enkele van de belangrijkste resultaten van een nieuw onderzoek naar Amerika's persoonlijke verzorgingsgewoonten. Save.Health, die de enquête heeft uitgevoerd, wijst er terecht op dat mensen allerlei soorten lichamen sexy vinden. Maar ze ontdekten ook dat het niet verzorgen van je persoonlijke verzorging een dealbreaker was voor veel seksuele partners.

Scheren, waxen, trimmen
De onderzoekers ontdekten dat 22% van de lesbische vrouwen geschoren of gewaxt schaamhaar heeft. Dat is meer dan vier keer meer dan homomannen, van wie 5% geen schaamhaar heeft. Ter vergelijking: homomannen hebben vaker getrimd schaamhaar, en 69%, gaat voor die look, vergeleken met 54% van de lesbische vrouwen. En de aantallen met een volle, natuurlijke schaamstreek zijn ongeveer hetzelfde - 24% van de lesbische vrouwen en 26% van de homomannen.

Media invloed
Ondertussen kan jarenlange blootstelling aan advertenties voor het scheren van vrouwen, vooral hetero vrouwen hebben beïnvloed. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk geen schaamhaar en 23% gaat volledig 'kaal'. Nog eens 61% van de hetero vrouwen trimt terwijl slechts 17% volledig natuurlijk schaamhaar heeft. En interessant genoeg zijn heteromannen eerder volledig kaal dan homomannen. 8% van de heteromannen heeft geen schaamhaar, 61% heeft een bijgesneden bos en 31% heeft vol natuurlijk schaamhaar.

Klein vergelijk met heteroseksuelen
De onderzoekers maakten geen afzonderlijke cijfers voor biseksuelen of andere geaardheden of gender identiteiten. Men vergeleek wel af en toe met heteroseksuelen. Algemeen blijkt dat de meeste mensen, van alle seksuele geaardheden, wel dat het scheren van hun schaamhaar hen seksueel aantrekkelijker maakt. Dit geldt met name voor lesbische vrouwen, 65% zegt dat het verzorgen sexy is. Hetero vrouwen zijn het daar meestal mee eens, met 60% hetzelfde gevoel. Bovendien lopen homo mannen niet ver achter. Een duidelijke 58% vindt dat verzorging ze aantrekkelijker maakt, vergeleken met 51% van hetero mannen. Bovendien kan het juiste onderhoud van schaamhaar bij sommige mensen het zelfvertrouwen vergroten aldus de onderzoekers.

Naakt zonder schaamhaar
Verder bleek uit het onderzoek dat 32% van de mensen zonder schaamhaar zich naakt voelen. Dat is vergelijkbaar met 22% van degene die met een kleine of matige hoeveelheid en 27% met vol natuurlijk schaamhaar leven. Bovendien voelt een kwart van de vrouwen, zowel lesbisch als hetero, zich onder druk gezet om zich daar te verzorgen, terwijl slechts 12% van de mannen dit ook zo aanvoelt.

Toch nog fans van natuurlijk schaamhaar
De onderzoekers ontdekten verder dat de meeste mensen eigenlijk blij zijn als hun seksuele partner een volle natuurlijke bos schaamhaar hebben. Verzorging, inclusief het schoon en netjes zijn daar beneden, is echter essentieel. Inderdaad, iets meer dan de helft van de homoseksuele mannen, 51%, en 59% van de lesbische vrouwen zal niemand orale seks geven als ze niet goed worden onderhouden. Gebrek aan schaamhaarverzorging is ook een doorbraak voor penetrerende seks voor bijna een derde van de homoseksuele vrouwen en 27% van de homomannen.

Hoewel het verzorgen van je haar voor velen essentieel lijkt, hoeft dat niet te betekenen dat je er minder van hebt. Sterker nog, homomannen zijn het meest blij met schaamhaar, 78%, gevolgd door lesbische vrouwen met 75%. En 67% van de heteroseksuele vrouwen en 63% van de heteromannen voelde hetzelfde. Nogmaals, het is allemaal een kwestie van voorkeur, dus niet iedereen is het daarmee eens, aldus de onderzoekers.

Schaamhaar verzorging
Daarom is het niet verrassend dat mensen zowel tijd als geld investeren in hun persoonlijke schaamhaar verzorging. Regimes kunnen trimmen, scheren, harsen en laser ontharing omvatten. Maar uit de enquête bleek ook dat seksuele partners zorgen voor verzorging voor mensen met vol natuurlijk schaamhaar, maar daar houdt het niet op. Zowel mannen als vrouwen nemen de tijd om hun schaamhaar te kammen en te borstelen en om producten zoals oliën of lotions aan te brengen. Mannen investeren hoogstwaarschijnlijk geen harde contanten aan hun schaamhaar, maar 6% van de mensen gaf wel 80 dollar uit om ongewenst schaamhaar kwijt te raken.

Kostprijs scheren, waxen, trimmen
Uit de cijfers blijkt dat vrouwen die zich scheren, tijdens hun leven 10.000 dollar aan producten uitgeven, terwijl een leven lang waxen hen 23.000 dollar kost. Inderdaad, de wereldwijde markt voor laser ontharing was in 2018 ruim 587,6 miljoen dollar waard. Deskundigen voorspellen dat deze tot 2026 met ongeveer 16% per jaar zal stijgen. Volgens de bevindingen van de onderzoekers, geven vrouwen gemiddeld 34 dollar uit aan waxen elke maand en ongeveer 11 dollar aan scheren. Zes procent van de mensen meldde wel 80 dollar per maand te besteden aan het wegwerken van ongewenst haar. Mannen besteedden hoogstwaarschijnlijk 10 dollar aan verzorgingsbehandelingen of -benodigdheden.

Verder stellen de onderzoekers dat het scheren, trimmen enz... ook een risicovolle onderneming kan zijn. Een ander onderzoek uit 2017 toonde aan dat een kwart van de mensen zich minstens één keer met hun verzorgingsschema heeft verwond.

Conclusie
De onderzoekers concluderen: “voor sommigen zorgt het uitgroeien van hun lichaamshaar ervoor dat ze zich sexy voelen, en voor anderen zorgt trimmen voor meer zelfvertrouwen. Het is allemaal een kwestie van voorkeur. Als je bang bent dat een geliefde geen seks zal willen omdat je ervoor kiest om een natuurlijke schaamstreek en schaamhaar te hebben, communiceer dan met je geliefde over je verzorgingsvoorkeuren en vraag naar die van hen. Luister respectvol en zorg ervoor dat je partner je verlangens waardeert. Onze bevindingen tonen aan dat hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan verzorgd schaamhaar, sommigen het natuurlijk vinden. En de natuurlijke look hoeft niet onopgemerkt te blijven en lelijk of niet hygiënisch te zijn.
LEES OOK
HOMO'S & LESBIENNES RISKEREN LEVEN VOOR MOOIER LICHAAM - 2020
HOMO, BI MAN EN NIET BINAIRE PERSONEN MEER KANS OP HUIDKANKER - 2020
SOLO SEKS HOMO'S EEN BEETJE MEER DAN HETERO MANNEN - VROUWEN HELFT MINDER - December 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 31 May, 2020 en 3271 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Opnieuw anonieme getuigenis van homo prof voetballer vanuit de kast + lijstje openlijke prof voetballers.

 

Anti holebi & trans+ groepen krijgen meer geld van Trump dan holebi's & transgenders.

 

Stop conversie therapie wereldwijd + studie resultaten + landen lijst + video.

 

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08). + video.

 


Showbizz & Sport

Kate Winslet en Saoirse Ronan spelen lesbisch koppel in waargebeurde film.

 

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in Belgié.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video