NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + videoHet is erg onrustig in de Amerikaanse stad Minneapolis (Minnesota). Honderden mensen komen sinds dinsdag op straat om te protesteren tegen de dood van de 46-jarige zwarte man George Floyd na zijn arrestatie door de politie. Twee dagen na Floyd's dood werd er in Florida een zwarte trans man doodgeschoten door een blanke politieman.

Beide de zoveelste gevallen waarbij een zwarte man wordt doodgeschoten door een blanke politieman. Volgens insiders is de federale politie afkomstig uit buur gemeenten en steden die voor 99% bestaan uit blanke inwoners, wat volgens velen het agressieve gedrag van de agenten tegenover niet blanken deels zou verklaren.

Black Lives Matter
Andrea Jenkins, een zwarte transvrouw en voorzitster van de gemeenteraad van Minneapolis, gaf vrijdag een hartverscheurende vertolking van "Amazing Grace" tijdens een persconferentie ter ere van George Floyd. Ze deed dat ook omdat ze als geen ander weet wat de familie van Floyd nu mee maakt, gezien het feit dat de VS één van de landen is met de meeste moorden op niet blanke transgender personen in het bijzonder vrouwen. Jenkins bewees dat iedereen gewoon mens is en dat ook Floyd, die niet trans en hetero was, ook gewoon recht had op een leven.

Racisme en angst voor agressieve federale politie
Floyd werd maandagavond opgepakt. Tijdens de interventie duwde een van de aanwezige blanke agenten acht minuten lang zijn knie op de nek van de man, waardoor die geen adem meer kreeg. Hij overleed later in het ziekenhuis. In een video verspreid in de media, kun je horen dat Floyd meermaals riep dat hij niet kon ademen. Vrijdag dook er een tweede video op waaruit blijkt dat er op een bepaald moment maar liefst drie agenten bovenop Floyd zitten. Volgens de politie verzette Floyd zich bij zijn arrestatie. Maar beveiligingscamera beelden tonen dat Floyd zich absoluut niet verzette en dat de politie serieus zijn boekje te buiten ging. Omstanders grepen niet in omdat niemand zich durft te verzetten tegen de federale politie die overwegend buitensporig geweld gebruikt en zich agressief gedraagt tegen voornamelijk niet blanken.

Eerste zwarte transgender politica
Andrea Jenkins werd in 2018 de eerste zwarte transgender vrouw verkozen in een openbaar ambt in de Verenigde Staten. Sinds die tijd zit ze in de gemeenteraad van Minneapolis en is ze op heden voorzitster van die gemeenteraad. Jenkins zet zich al jaren in voor de gelijke rechten van transgenders en holebi's.

Op een persconferentie rond de dood van Floyd zong Jenkins haar versie van het beroemde lied 'Amazing Grace'. Nadien zei ze: "Mijn diepste medeleven en sympathie zijn bij jullie in dit traumatische, tragische moment van verdriet. Ik sta hier ook om te rouwen met mijn gemeenschap van vandaag, met alle zwarte mensen in heel dit land, in heel Amerika en precies hier in Minneapolis. We hebben het gevoel dat er een knie op al onze collectieve nekken zit, een knie die zegt dat zwart leven er niet toe doet voor de instellingen die dicteren wat er in deze cultuur en samenleving gebeurt. Ik maak deel uit van dit systeem om die knie van onze nek te halen. En dat is het werk dat ik ga doen." Bekijk onderaan de video waarin Jenkins zingt.

Twaalfde transgender dode
Woensdag, twee dagen nadat Floyd werd doodgeschoten door een blanke politieman, werd in Florida een zwarte transgender man, Tony McDade, doodgeschoten door een blanke politieman. Het ging daarbij om de derde doodgeschoten zwarte man door een blanke politieman in Florida, én McDade is tevens de twaalfde transgender persoon die werd doodgeschoten door of transfoben of 'gewoon' een blanke politieman. McDade werd verdacht van een overval en zou zijn gewapend. Toen een blanke politieman dacht dat hij de dader zag lopen schoot hij hem in koele bloedde neer waarna het slachtoffer overleed. McDade had geen wapen(s) bij zich. De VS is een van de landen met de meeste moorden op transgenders, in het bijzonder niet blanke trans vrouwen. Ook de dood van McDade zal worden opgeteld bij het stijgende aantal doden onder transgenders in de Verenigde Staten.

De politieman die met zijn knie op de nek van Floyd zat, Derek Chauvin, is samen met zijn collega's ontslagen. Vrijdag avond werd in de media vertelt dat hij is opgepakt op verdenking van onvrijwillige doodslag (third degree murder). Hij zit in de cel in afwachting van een mogelijk proces. Ook de drie andere agenten die te zien zijn op een tweede video, riskeren eveneens te worden aangeklaagd en opgepakt. Een zeldzaamheid in de VS. Maar het blijft afwachten of de mannen zullen worden veroordeeld of dat ze er, zoals meestal, gewoon mee weg komen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 30 May, 2020 en 3184 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Opnieuw anonieme getuigenis van homo prof voetballer vanuit de kast + lijstje openlijke prof voetballers.

 

Anti holebi & trans+ groepen krijgen meer geld van Trump dan holebi's & transgenders.

 

Stop conversie therapie wereldwijd + studie resultaten + landen lijst + video.

 

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08). + video.

 


Showbizz & Sport

Kate Winslet en Saoirse Ronan spelen lesbisch koppel in waargebeurde film.

 

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in Belgié.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video