NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Twee nieuwe Vlaamse gemeenten met regenboogzebrapad + derde met voorstel + lijstje.Sinds kort zijn er weer twee Vlaamse gemeenten met een regenboogzebrapad en een derde wenst er in de nabije toekomst een te laten aanleggen. Een regenboogzebrapad is enkel verkeerskundig wettelijk wanneer de witte strepen behouden blijven en enkel de zwarte strepen worden vervangen door de kleuren van de regenboogvlag. (Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw en Paars).

In Denderleeuw (Oost-Vlaanderen)

ligt er sinds kort in de Leeuweerikenlaan, vlakbij het kruispunt met de N405, een regenboogzebrapad. Bedoeld als permanent symbool tegen holebi- en transfobie. Het gemeentebestuur liet het pad vlak voor Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (17 Mei) aanleggen. “Hiermee zeggen we dat er in onze gemeente geen plaats is voor discriminatie, elke dag van het jaar”, aldus schepen Andy Depetter (Groen).

In Koksijde (West-Vlaanderen)

ligt er sinds maandag 18 mei een regenboogzebrapad. Dit is gelegen in de Zeelaan vlak bij de rotonde in Koksjide-Bad. “We tonen aan dat we openstaan voor iedereen”, onderlijnt schepen Lander Van Hove (LB). “We beseffen dat het beleid meer is dan een vlag hijsen of een zebrapad in regenboogkleuren schilderen. Daarom zullen we dit najaar het regenboogcharter ondertekenen. Dat betekent dat we het thema nog beter in het beleid zullen verankeren. Sander Loones (N-VA) is blij dat het regenboogzebrapad er ligt. Twee jaar geleden al vroeg zijn partij naar zo’n initiatief. Na zijn voorstel verschillende keren te hebben herhaald, ligt het er nu eindelijk.

Zandhoven (Antwerpen). Jong N-VA pleit voor een regenboogzebrapad in de gemeente.

Om hun voorstel kracht bij te zetten kleurden ze zelf een zebrapad in met krijt. Dat deden ze in de Bruggestraat tegenover het gemeentehuis. Net als in andere steden en gemeente wapperde in Zandhoven ook de regenboogvlag naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. “We steunen het initiatief van de gemeente om de regenboogvlag te hijsen op deze dag”, zegt voorzitter van Jong N-VA Mats Sterkens. “Maar wat ons betreft, mag het nog wat verder gaan. Geweld tegenover mensen met een andere geaardheid beperkt zich namelijk niet tot één dag per jaar.” De jongeren van N-VA Zandhoven stellen daarom voor om het zebrapad in de Bruggestraat een nieuw laagje verf te geven, mét regenboogmotief. Ze gaven zelf alvast het goede voorbeeld door het zebrapad met krijt in te kleuren. “Binnen enkele dagen zal er van ons werk nog maar weinig te zien zijn”, weet Aron Sempels, ondervoorzitter van Jong N-VA Zandhoven. “Maar met echte verf gaan de regenboogkleuren tot wel vijf jaar mee. Zo zullen ze in onze mooie gemeente 365 dagen per jaar te zien zijn en geven we elke dag van het jaar een krachtig signaal dat er voor homofoob en transfoob geweld in onze gemeente geen plaats is.” Afwachten of het gemeentebestuur een regenboogzebrapad ziet zitten. Eerder deze maand kon je bij holebi info al lezen dat men ook in de Antwerpse gemeente Berlaar oproept om een regenboogvlag te laten aanleggen.

Transgender regenboogzebrapad

Ook eerder kon je ook al bij holebi info lezen dat er in de stad Lethbridge, in de provincie Alberta in Canada in 2017 het allereerste transgender zebrapad ter wereld werd aangelegd, en in 2019 werd de Nederlandse stad Almere de eerste Europese stad met een transgender zebrapad, geschilderd in de kleuren van de transgender vlag.

LIJSTJE Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad
(aangepaste lijst sinds 18 mei. Mogelijk is de lijst niet compleet).
Antwerpen - Beerse - Berlaar - Brugge - Brussel - Boom - Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Lier - Leuven - Mechelen - Oudenburg - Rijkevorsel - Schelle - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.

Bron: holebi info & hln.be - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 19 May, 2020 en 3132 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.