Het is beslist, er komt geen Belgian Pride Parade dit jaar.Slecht nieuws: er komt dit jaar geen Belgian Pride Parade. Eerder kon je bij holebi info lezen dat de dag van 23 mei was verplaatst naar 29 augustus. Maar, vandaag blijkt dat de organisatie laat weten dat ook die dag niet zal door gaan. Met andere woorden: dit jaar, als gevolg van de coronacrisis geen Pride Parade in Brussel.

Vrijdag is beslist dat de editie van 2020 niet doorgaat.“Een zeer moeilijke, maar wel de enige juiste beslissing”, klinkt het bij de organisatie. “Elk jaar zetten we alles op alles om van The Belgian Pride Parade een succes te maken en zo te timmeren aan een meer inclusieve samenleving. Door de coronacrisis blijven er te veel factoren onzeker om een evenement voor meer dan 100.000 bezoekers met een volwaardig programma te organiseren.”

De organisatie benadrukt dat er dit jaar wel nog enkele evenementen in het kader van The Belgian Pride zullen plaatsvinden. “Maar de grote parade komt er dus niet”, zegt de organisatie. The Belgian Pride vzw zal er alles aan doen om in 2021 “een enorm straffe editie mét parade op poten te zetten, met een gevarieerd programma waarin zowel plaats is voor militante boodschappen als voor een groot feest”, klinkt het.

Ook elders is de wereld zijn Pride parades afgeschaft vanwege de coronacrisis. In ons eigen land staat er slechts nog één groot evenement op het programma namelijk de Mister Gay Belgium verkiezing. Deze zou eerst doorgaan op 23 mei maar is verplaatst naar 15 augustus. Tot op heden lijkt het er op dat de verkiezing door gaat, maar toch blijft er een kans dat ook dit evenement niet doorgaat.
LEES OOK
HOLEBI FOBIE WORDT TE WEINIG SERIEUS GENOMEN OP DE BELGISCHE WERKVLOER
IDAHOT NIEUWS UIT ELF BELGISCHE GEMEENTEN EN STEDEN + FOTO'S + 2 VIDEO'S
RESULTATEN EUROPEES ONDERZOEK HAATMISDRIJVEN TEGEN HOLEBI & TRANS - BELGIE SCOORT SLECHT

Bron: hln.be & holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 16 May, 2020 en 1612 keer gelezen.