Zangeres van Amerikaanse metal groep komt uit de transgender kast.
Hunter Hunt-Hendrix, de zangeres van de Amerikaanse black metalgroep Liturgy, is zopas uit de transgender kast gekomen. In een verklaring gepost op de sociale media-profielen van de band dinsdagmorgen, legde de muzikante uit hoe ze zich realiseerde dat ze transgender is voordat ze de band vormde, maar uit angst hield ze het stil.

'Ik ben een vrouw. ik ben er altijd al een geweest. De liefde die ik moet geven is de liefde van een vrouw, al was het maar omdat het van mij is. Ik wist dat ik vrouwelijk was en niet mannelijk, emotioneel en in mijn ervaring van mijn lichaam. Maar ik was bang voor sociale afwijzing, romantische afwijzing, carrière-afwijzing, afwijzing door mijn familie en mislukking."

Hunt-Hendrix ging verder met te zeggen dat haar vrouwelijkheid de afgelopen decennia een cruciale rol heeft gespeeld in haar muziek maken. "De muziek en de ideeën die ik samenstel komen uit een vrouwelijk hart wat dat ook betekent, en ik wil de overdracht niet langer gedeeltelijk verstoren door een 'verwijfd mannelijk' masker. Deze verklaring maakt in wezen zichzelf. Ik heb geen keus, er is geen manier voor mij om te voorkomen dat het naar buiten komt, ik geef me er gewoon aan over. Ik zeg dit op een bepaalde manier als kunstenaar, maar uiteindelijk gaat het over mijn eigen relatie met mijn emoties en mijn lichaam. Door een lang ontwikkelend proces ben ik eindelijk losgekomen van een soort compromis dat ik voelde dat ik moest accepteren, zonder me volledig bewust te zijn van wat ik aan het doen was of in staat om me serieus een alternatief voor mezelf voor te stellen. Het was erg emotioneel en het is nu voorbij, dus ik ben het aan het onderstrepen."

Haar band afkomstig uit Brooklyn, New York, opgericht in 2005, bouwde een enorme aanhang op voor hun genre-mixende muziek, waarbij ze de grenzen van hiphop en progrock vaak verlegden naar wat de band 'transcendente black metal' noemt. Tot op heden reageerden duizenden fans positief op haar verhaal en wensen ze haar veel succes in haar persoonlijke leven en dat van de band.

Eerdere soortgelijke coming outs
- In 2005 kwam Annah Moore, zangeres van de Amerikaanse metal band Ignitor uit de transgender kast
- In 2011 kwam Mina Caputo, zangeres van de Amerikaanse metal band Life of Agony uit de transgender kast.
- In 2011 kwam Marissa Martinez, zangeres van de Amerikaanse metal band Cretin uit de transgender kast.
- In 2012 kwam Laura Jane Grace, zangeres van de punkband Against Me uit de transgender kast.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 13 May, 2020 en 3650 keer gelezen.