Kleine gemeente in provincie Antwerpen wil ook een regenboogzebrapad.In Berlaar (nabij Lier in de provincie Antwerpen) wil gemeenteraadslid van oppositiepartij Groen, Brend Van Ransbeeck en zoon van twee mama's, een regenboogzebrapad laten aanleggen. En natuurlijk laat de gemeente weldra, op 17 mei (Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie) een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor holebi- en transgenderrechten, een regenboogvlag wapperen.

Net als bijna alle Belgische gemeente en steden hangt ook Berlaar rond en op 17 mei de regenboogvlag uit, onder andere op het Marktplein. Maar groen wil nog verder gaan. "Het wordt tijd dat we als solidaire gemeente dit signaal ook permanent in het straatbeeld brengen,” zegt Van Ransbeeck, 23 jaar en zoon van twee moeders in de krant het Laatste Nieuws.

"Mijn ouders hebben het niet altijd gemakkelijk gehad sinds ze uit de kast gekomen zijn: tegen de stroom en sociale druk in hebben zij er alles aan gedaan om gelukkig te zijn en mijn broers en ik op de wereld te zetten. Gelukkig is de samenleving op vlak van holebi rechten positief geëvolueerd, maar er blijft werk aan de winkel. Als gemeente moeten we het signaal geven dat elke vorm van discriminatie tegenover een individu om welke reden dan ook onaanvaardbaar is."

Van Ransbeeck stelt voor om het kleurrijke zebrapad in een schoolomgeving aan te brengen. “Bijvoorbeeld in de Pastorijstraat, wanneer de werken binnenkort volledig afgerond zijn. Het is belangrijk dat dit thema ook in het onderwijs wordt besproken, want ik heb doorheen mijn schoolcarrière gemerkt dat er nog veel onwetendheid of foute stereotypen rond holebi’s bij leeftijdsgenoten bestonden.” Het voorstel zal door de Groen-fractie worden voorgelegd op de gemeenteraad van dinsdag 19 mei, niet meer op tijd voor 17 mei dit jaar, maar misschien wel voor volgend jaar.

Lijst Belgische gemeenten & steden met regenboogzebrapad, of waar er snel een of meerdere komen
(mogelijk is de lijst niet compleet.

Antwerpen - Beerse - Berlaar - Brugge - Brussel - Boom - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Lier - Leuven - Mechelen - Oostende - Oudenburg - Rijkevorsel - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.

LEES OOK
GENK ZET HOLEBI & TRANS ORGANISATIE IN DE KIJKER N.A.V IDAHOT + INTERVIEW MET MAMA V. HOMO ZOON
WELDRA IDAHOT (17 mei) INFO, WAT 3 ANTWERPSE GEMEENTEN DOEN EN NUTTIGE LINKS
OOK LIER KRIJGT IN DE TOEKOMST EEN REGENBOOGZEBRAPAD + LIJSTJE
REGENBOOGZEBRAPAD EERDER KLAAR DOOR CORONA IN WEST-VLAAMSE STAD
VIER REGENBOOG ZEBRAPADEN OP KOMST IN BRUGGE
STEEDS MEER VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN MET REGENBOOGZEBRAPAD NABIJ EEN SCHOOL
OPNIEUW EEN ANTWERPSE GEMEENTE MET WELDRA EEN REGENBOOGZEBRAPAD
DEEL 2 GEEN REGENBOOG ZEBRAPAD IN BERINGEN - MET DANK AAN SP.A POLITICUS

Bron: hln.be & holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 12 May, 2020 en 3867 keer gelezen.