Je leest:

Turkse kinderen mogen geen regenboog tekenen anders worden ze holebi + andere betekenissen regenboog(vlaggen)

In Turkije mogen kinderen geen regenbogen meer tekenen. Het Turkse ministerie van Onderwijs is van mening dat het om een 'geheime actie' gaat om 'kinderen holebi (homo lesbisch biseksueel) te maken'. De uitspraak kwam er na een project waarbij kinderen een regenboog mochten tekenen als symbool van hoop tijdens de coronacrisis.

Egitim-Sen, een Turkse vakbond voor leerkrachten, bevestigde dat na de uitspraak van het ministerie van Onderwijs, tal van lokale onderwijsdirecties schoolleiders opriepen om kinderen niet te laten deel nemen aan het project omdat het 'een holebi complot is om kinderen homoseksueel te maken.'

Alles begon nadat het kunstmuseum van Istanbul kinderen op alle scholen aanmoedigde deel te nemen aan de teken een regenboog actie van hoop tijdens de coronacrisis. Het museum plaatste de werkjes van de kinderen op hun website. Maar kort daarna werd het initiatief gestopt door de Turkse minister van Onderwijs, die scholen waarschuwde zich niet in te laten met 'perverten' die volgens hem enkel tot doel hebben 'kinderen holebi te maken'.

Dat het verbieden van het tekenen van regenbogen door kinderen klinkklare onzin is, niet enkel omdat ze daardoor holebi zouden worden, bewijst het feit dat een regenboog en een regenboogvlag nog tal van andere betekenissen heeft:

Andere betekenissen van een regenboogvlag of regenboog
Hoewel de regenboog (vlag) wereldwijd symbool staat voor holebi & transgender pride & gelijke rechten, heeft of had de regenboog nog ander betekenissen. Hier onder zeven voorbeelden:

De Amerikaanse dominee James William van Kirk (1858-1946) ontwierp aan het begin van de twintigste eeuw een regenboogvlag die de internationale wereldvrede moest symboliseren. Hij bood deze wereldvredesvlag in de Verenigde Staten en West-Europa aan vele vorsten, presidenten en politici aan.

In Europa werd reeds tijdens de Duitse Boerenoorlog van 1524-1525 een regenboogvlag gebruikt. Deze werd meegevoerd door de opstandige boeren onder leiding van de theoloog Thomas Müntzer (1489–1525), die vanuit het evangelie een maatschappelijke revolutie predikte. Müntzer had de regenboog gekozen als zijnde symbool van Gods heerlijkheid, eenheid en vrede. Dit op basis van de tekst uit het Bijbelboek Genesis waarin na de zondvloed een regenboog verscheen, die het teken werd van het eeuwige verbond tussen God en alle levende wezens op aarde.

In Italië werd een vredesvlag met regenboogkleuren voor het eerst gebruikt in een vredesoptocht in 1961. Het ontwerp was geïnspireerd door vergelijkbare veelkleurige vlaggen die gebruikt werden bij demonstraties tegen atoomwapens. De vlag bestaat uit zeven banen in de kleuren violet, blauw, turkooise, groen, geel, oranje en rood. Dit is de omgekeerde volgorde als bij de vlag van de homobeweging. In het midden van de vlag staat in witte letters PACE, het Italiaanse woord voor vrede

In Zuid-Amerika wordt een embleem met regenboogkleuren onder de naam Wiphala gebruikt door de indianen van de centrale Andes en het Boliviaanse Amazoneregenwoud. De Wiphala is een vierkant bestaande uit een patroon van zeven bij zeven kleinere vierkanten in zeven kleuren, waarbij elk vak de kleur heeft van het vlak dat er linksboven of rechtsonder ligt.

In 1922 werd door de International Co-operative Alliance (ICA), een federatie van coöperaties, besloten om een eigen vlag te gaan voeren. Hiervoor stelde de Franse hoogleraar Charles Gide voor om de zeven kleuren van de regenboog als vlag te gebruiken. De regenboog stond volgens hem voor eenheid in verscheidenheid, de kracht van het licht, verlichting en vooruitgang.

De milieubeschermingsorganisatie Greenpeace gebruikt regenboogkleuren op haar vlaggen, zij het in de vorm van een boog met 5 kleuren tegen een meestal witte achtergrond. Achtergrond hiervan is een uit de hippiebeweging stammend verhaal over de profetie van een indiaanse regenboogkrijger. Het Greenpeace-schip Rainbow Warrior I werd in 1978 dan ook versierd met een regenboog, net zoals zijn opvolger Rainbow Warrior II.

De Joodse Autonome Oblast in het zuidoosten van Rusland, nabij de Chinese grens, voert sinds oktober 1996 een witte vlag met daarop in het midden een baan bestaande uit 7 kleuren in de volgorde van de regenboog. Deze zouden symbool staan voor de zeven armen van de Joodse menora-kandelaber.
LEES OOK
TURKSE GEESTELIJKE PREEKTE AAN BEGIN VASTENMAAND TEGEN HOLEBI'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 11 May, 2020 en 3296 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 

Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.

 


Buitenlands nieuws

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 

Grootste Amerikaanse politieke voorvechtster holebi transgender en vrouwen rechten overleden.

 

Eindelijk een land dat opkomt voor transgenders in plaats van te komen met anti wet.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.