Poolse politici sturen burger wetsvoorstel dat homoseksualiteit vergelijkt met pedofilie naar parlement.Kamerleden in Polen hebben gestemd om een controversieel wetsvoorstel dat seksuele voorlichting strafbaar zou stellen en degenen die het onderwijzen, en hen bestempelen als pedofielen en holebi & transgender activisten niet af te wijzen.

Het wetsvoorstel genaamd Stop pedofilie van burgers stelt voor om leraren die "minderjarige seks promoten" op scholen maximaal drie jaar op te sluiten. De auteurs rechtvaardigen het wetsvoorstel met de bewering dat degenen die seksuele voorlichting geven, vaak mensen zijn die "homoseksualiteit bijbrengen en kinderen willen leren kennen."

Tegenstanders van de wet vrezen dat degene die les geven over seksuele geaardheid, discriminatie en reproductieve gezondheid ook strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. Poolse holebi en transgenders en activisten zijn ook ernstig bezorgd over het feit dat het wetsvoorstel homoseksualiteit vergelijkt met pedofilie, wat hetzelfde is als het vergelijken van appelen met peren.

Ondanks het feit dat er voordien regelmatig protesten waren tegen het wetsvoorstel, gevoerd door hetero's holebi's en transgenders, sturen de Poolse parlementsleden het wetsvoorstel nu toch naar het parlement waar het verder zal worden besproken. Toch is er nog hoop. Er zou een kans bestaan dat het parlement neen zegt tegen het wetsvoorstel.

Het controversiële wetsvoorstel, dat formeel door de EU is veroordeeld, is bij het parlement ingediend na een grondwettelijke petitie die door meer dan 250.000 burgers is ondertekend. Deze mensen willen dus seksuele opvoeding op scholen verbieden en vergelijken homoseksualiteit met pedofilie, wat zoals eerder gezegd, hetzelfde is als het vergelijken van appelen met peren.

Eerder kwam Polen al meermaals in het nieuws door het invoeren van zogenaamde holebi en transgender vrije zones. Dat wil zeggen dat er plaatsen zijn waar holebi's en transgenders niet toegelaten worden, gaande van winkels, horeca tot hele dorpen en steden. Wereldwijd werd er al tegen deze regels geprotesteerd. In eigen land stuurde tal van gemeenten en steden al een brief aan de Poolse ambassade waarin ze hun ongenoegen uitten over de maatregel. Daarnaast was er ook nog opschudding over een campagne waarbij men homoseksualiteit (opnieuw) vergeleek met pedoseksualiteit/pedofilie waarna een rechter oordeelde dat deze campagne informatief en educatief was.

Ter extra informatie:
holebi info steunt géén pedoseksuelen / pedofielen en verwerpt deze zelfs en zal deze personen ook nooit steunen of verdedigen. Holebi info staat enkel achter (seksuele) relaties tussen twee volwassen personen die beide instemmen met de relatie. Een uitzondering kan zijn een 17-jarige met een 18-jarige, of een 16-jarige met een 17 of 18-jarige. Maar, opgelet: volgens de Belgische wet zijn mensen die 18 jaar oud zijn en een (seksuele) relatie hebben met iemand jonger dan 18 jaar strafbaar, en deze relaties worden volgens de Belgische wet beschouwd als aanranding of verkrachting, zelfs bij instemming van de minderjarige, dus ook wanneer de ene persoon 18 is en de andere persoon 17.
LEES OOK
POOLSE CAMPAGNE DIE HOMOSEKSUALITEIT VERGELEEK MET PEDOSEKS IS GERECHTVAARDIGD
HALLE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN MAAR SCHRIJFT GEEN BRIEF
DERDE OOST VLAAMSE PLAATS TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 18 April, 2020 en 3528 keer gelezen.