NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Wat belooft presidentskandidaat Joe Biden en wat deed hij al voor holebi's & transgenders.Nu Bernie Sanders de handdoek in de ring heeft gegooid blijft er nog maar één presidentskandidaat over om het op te nemen tegen huidig president Donald Trump, 73. Deze tegenstander is de Democraat Joe Biden, 77.

Wat belooft Biden te doen voor holebi's en transgenders? Zoals veel andere, ondertussen voormalige democratische kandidaten heeft Biden een uitgebreid beleidsplatform voor de holebi & transgender gelijke rechten uitgewerkt. Vast staat dat Biden veel werk zal hebben om meer dan honderd anti holebi & transgender maatregelen en wetten die Trump en zijn regering de afgelopen vier jaar invoerde terug te draaien.

Op het platform beloofd Biden alvast om zijn uitvoerende macht te gebruiken om onmiddellijk de discriminerende acties van de Trump-Pence administratie ongedaan te maken wanneer hij aantreedt als president, waarbij non-discriminatie regels die holebi's en transgenders beschermen weer van kracht zullen worden en waarbij wetten rond religieuze vrijheid opnieuw zullen worden afgeschaft. Ook het verbod op transgenders in het leger wil Biden meteen terug draaien.

Verder belooft hij de Equality Act, een wetsvoorstel om discriminatie van holebi's & transgenders in alle 50 staten te verbieden de hoogste wetgevende prioriteit te geven tijdens zijn eerste 100 dagen in functie. Ook beloofd hij gender herkenning te stimuleren, zodat elke transgender of niet-binaire persoon de mogelijkheid heeft om zijn geslachtsmarkering te veranderen in M (Male), F(Female) of X. op overheidsidentificaties, paspoorten en andere documentatie".

Ook zal hij de handhaving van wetten tegen haatmisdrijven stimuleren en federale middelen gaan inzetten om geweld tegen transgenders, met name niet blanke transgenders te voorkomen. (In de VS zijn vooral niet blanke transgender vrouwen het slachtoffer van haatmisdrijven en moorden). Verder wil Biden ook nog een verbod op conversie therapie in alle 50 staten. In tegenstelling tot Trump vernoemd Biden regelmatig holebi & transgender rechten in zijn campagne speeches. Trump heeft bovendien nooit een beleidsplan inzake holebi & transgender gelijke rechten gepubliceerd. En was enkele jaren geleden zelfs de allereerste Amerikaanse president ooit die aanwezig was op een grote anti holebi & transgender meeting waar hij ook een toespraak gaf.

Verder beloofd hij op zijn platform rond holebi en transgender gelijke rechten, een postje voor te behouden voor voormalig presidentskandidaat en openlijk homo Pete Buttigieg.

Wat deed Biden al voor holebi's en transgenders?
Biden, die tussen 2008 en 2016 vice-president van Barack Obama was, verdiende een reputatie als een solide voorstander van holebi & transgender+ rechten en pleitte voor gelijke rechten zowel in de VS als over de hele wereld. Biden werd gecrediteerd met het dwingen van Barack Obama betreffende het homohuwelijk in 2012, door gelijkheid te steunen in een tv-interview terwijl Obama toen nog steeds geen officieel standpunt had ingenomen.

In 2014 steunde Biden ook een uitvoeringsbevel dat discriminatie van holebi's en transgenders op de werkplek verbood, voordat de president reageerde op oproepen tot actie. Biden schreef later nog geschiedenis toen hij het eerste huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht liet door gaan in zijn officiële residentie bij de US Naval Observatory. Aan het einde van zijn ambtstermijn als vice-president onthulde Biden dat hij inloopacties had met ten minste vier staatshoofden nadat hij tijdens officiële vergaderingen hun anti holebi & transgender wetten had aangevochten.

In 2017 kreeg Biden de inaugurele LGBT + -heldenprijs tijdens het holebi & transgender gala van het Democratisch Natinaal Comité. In dat zelfde jaar maakte hij zorgen voor gelijkheid van holebi's en transgenders een van de belangrijkste onderdelen van zijn non-profitorganisatie 'Biden Foundation' waarbij hij onder andere campagne voerde tegen conversie therapie.

Wie het volledige holebi & transgender gelijke rechten beleidsplan van Biden wil lezen => Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 09 April, 2020 en 3064 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.