Sommige homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.Het Mount Sinai Health System in New York City, VS, verzamelt het antilichaamrijke plasma van mensen die hersteld zijn van coronavirus, zodat ze het kunnen injecteren bij ernstig zieke coronavirus patiënten in een poging hun immuunsysteem te stimuleren. Maar, daarbij weigert men bloed van homo mannen die herstelt zijn van het virus.

Het begon met een man van 39 die een tijd geleden besmet raakte met het virus. Na een hele tijd was hij genezen en kreeg hij van de dokter te horen dat hij krachtige antilichamen in zijn bloed heeft en dat hij zo snel mogelijk bloed moest gaan doneren om andere mensen te helpen in de experimentele behandeling. Iets wat de man meteen wilde doen.

Maar, vlak voor hij zich wilde aanbieden om zijn kostbaar levensreddend bloed te doneren kreeg hij te horen dat hij geen bloed mocht doneren omdat hij zowel homo is als gebruiker van PrEP (een hiv-remmer). Volgens het ziekenhuis mag hij bloed geven op voorwaarde dat hij 12 maand geen seks heeft en dat hij stopt met PrEP. Met andere woorden de man mag geen bloed doneren dat artsen zo dringend nodig hebben.

Sinds 2015 is de Verenigde Staten één van een handjevol landen waar homo's biseksuele mannen en MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) enkel bloed mogen geven op voorwaarde dat ze 12 maanden geen seks hebben. Het New York Blood Center, dat weigert zijn bloed te nemen, vertelde NBC dat het de federale en industriële richtlijnen volgt.

Donderdag avond, enkele uren na het verschijnen van dit bericht in de buitenlandse media, kwam onverwacht de FDA (Food and Drug Administration) met de aankondiging dat ze de 12 maanden wacht periode waarin homo's, biseksuele mannen en MSM geen bloed mogen geven, tijdelijk wegens omstandigheden verlaagt naar drie maanden. Maar, dat betekend dat nog steeds veel mannen niet tijdig bloed kunnen en mogen geven. En het ziekenhuis waar de man zich aanbood om bloed te geven was op dat moment nog niet op de hoogte van de verlaging van 12 naar 3 maanden, wat op zich weinig verandert want de man kan daardoor nog steeds niet meteen bloed geven terwijl dat nu noodzakelijk is.

De gezondheidsdiensten in de VS hebben niet alleen de waardevolle donaties van antilichamen nodig, maar hebben ook bijna geen bloeddonaties meer, omdat de bloeddonaties zijn geannuleerd vanwege de pandemie van het coronavirus. Volgens het Amerikaanse Rode Kruis zijn sinds het begin van het coronavirus 2.700 bloedtransacties geannuleerd, wat resulteerde in 86.000 minder bloeddonaties.

Een recent onderzoek toonde aan dat het aantal hiv-infecties als gevolg van gedoneerd bloed in de Verenigde Staten nul was gestegen nadat het vorige levenslange verbod op homo- en biseksuele mannelijke donoren was opgeheven, waarover je eerder bij holebi info kon lezen, zie eerste link bij lees ook (onder het lijstje):

Lijstje waar homo en biseksuele mannen en MSM bloed mogen geven, al dan niet onder voorwaarden. (MSM staat voor mannen die seks hebben met mannen, deze mannen zijn heteroseksueel en hebben of ooit eens seks gehad met een man of hebben sporadisch seks met een man).
Landen zonder wachttijd of voorwaarden
Argentinië - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay en Zuid-Afrika.
Landen met wachttijd 3 maanden geen seks
Engeland en Wales.
Landen met wachttijd 4 maanden geen seks
Nederland, Frankrijk en Denemarken.
Landen met wachttijd 12 maanden geen seks
Australië - België - Brazilië - Canada - Duitsland - Finland - Hong Kong - Ierland - Israël - Japan - Nieuw Zeeland - Noord Ierland - Portugal - Verenigde Staten - Zweden en Zwitserland.
LEES OOK
Geen toename hiv na ophef bloed verbod homo's - Amerikaans onderzoek
Nederlandse bloedbank doet onderzoek naar coronavirus en sluit daarbij homo's uit


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.*

Dit bericht is gepost op 03 April, 2020 en 4026 keer gelezen.