Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.Binnenkort komt er ook een regenboogzebrapad in Lier (Antwerpen). Zo laat men ook in Lier zien dat ze haar holebi en transgender gemeenschap een warm hart toedraagt.

Het regenboogzebrapad in Lier komt ter hoogte van de Molbrug. De Schaapsraadt, een adviesraad van Lierse jongeren, vroeg het stadsbestuur om een openlijk signaal te geven dat het voor iedereen oké is om jezelf te zijn in Lier, ook als je holebi (homo, lesbisch, biseksueel) of 'anders' bent dan anderen.

Het schepencollege van Lier gaat akkoord en besliste zopas dat het regenboogzebrapad aan de Molbrug zal komen. Dat is niet toevallig zo gekozen, want vlak bij ligt het Lierse jeugdcentrum Moevement. Met de symbolische daad wil het stadsbestuur zich uitdrukkelijk uitspreken tegen holebi- en transfobie. In het verleden hing Lier in dit verband ook al een regenboogvlag aan het stadhuis.

Lees hier onder ook extra informatie gevolgd door een lijstje in welke Belgische steden & gemeenten nog een regenboog zebrapad ligt of komt, gevolgd door links naar gelijkaardige nieuws berichten van dit jaar.

Extra info:
- De Schaapsraadt, die naam komt van het feit dat inwoners van Lier Schapenkoppen worden genoemd. Wie wil weten vanwaar die bijnaam komt => Klik hier
- Een regenboogzebrapad komt van de regenboogvlag, die wereldwijd symbool staat voor holebi & transgender pride (transgenders hebben ook nog een aparte vlag). De regenboogvlag werd ontworpen door de Amerikaan Gilbert Baker in 1978 toen men op zoek was naar een symbool dat mee kon gedragen worden in een Gay Pride parade. In eerste instantie waren er acht kleuren, maar het oud roze verdween omdat het niet te maken was in grootschalige productie. Een tweede kleur, namelijk de kleur turkoois verdween toen bleek dat ze bij het verticaal ophangen van de vlag verdween achter de vlaggenmast. Vanaf dan en tot op heden bestaat de vlag uit zes kleuren. Er bestaat ook een versie waarbij men een zwarte baan toevoegt om slachtoffers van de Aids crisis te herdenken. En er bestaat ook een versie waarbij men een bruine baan toevoegt om niet blanke holebi's en transgenders niet uit te sluiten. De zes kleuren hebben allemaal een eigen betekenis: rood dat staat voor leven, oranje dat staat voor genezing, geel voor de zon, groen voor de natuur, blauw voor de kunst en paars voor spiritualiteit.
In volgende Belgische gemeenten en steden ligt er een regenboogzebrapad of komt er een.
(Mogelijk is dit lijstje niet compleet)
Antwerpen - Beerse - Brugge - Brussel - Boom - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Lier - Leuven - Mechelen - Oostende - Oudenburg - Rijkevorsel - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.
LEES OOK
REGENBOOG ZEBRAPAD EERDER AANGELEGD WEGENS MINDER DRUKTE DOOR CORONAVIRUS IN W-VLAAMSE STAD
VIER REGENBOOG ZEBRAPADEN OP KOMST IN BRUGGE
STEEDS MEER VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN MET REGENBOOGZEBRAPAD NABIJ EEN SCHOOL
OPNIEUW EEN ANTWERPSE GEMEENTE MET WELDRA EEN REGENBOOGZEBRAPAD
DEEL 2 GEEN REGENBOOG ZEBRAPAD IN BERINGEN - MET DANK AAN SP.A POLITICUS

Bron: hln.be en holebi info (extra info, lijstje...) - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 01 April, 2020 en 4250 keer gelezen.