Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.Voormalig NBA basketbal speler en holebi & transgender+ activist Jason Collins, 41, heeft zopas bekend gemaakt dat hij zelf en zijn partner producer Brunson Green, waarmee hij sinds 2014 samen is, besmet is met het coronavirus.

Collins die in 2013 geschiedenis schreef door als eerste zwarte NBA basketbal speler uit de kast te komen, met de woorden: 'Yes, I'm Black and Gay', en daarvoor zelfs felicitaties kreeg van toenmalig president Obama, deed zijn bekentenis op sociale media. De sporter denkt dat hij besmet is geraakt tijdens een basketbal tornooi op een Pride bijeenkomst in New York, de plaats waar momenteel de meeste besmette Amerikanen voorkomen.

"Het begon met wat hoofdpijn. Enkele dagen later had ik een hoest. Toen ik naar het ziekenhuis ging had ik ook al last van mijn ademhaling. Meteen volgde een test en bleek dat ik besmet ben met het coronavirus. Ook mijn partner Brunson is besmet. Ik ben herstellende maar nog erg zwak." Collins gaf zijn fans de raad om afstand van elkaar te houden in strijd tegen het virus. En hij bedankte ook elke zorgverlener die zich nu inzet tegen het virus." Zijn bericht leverde meteen tal van beterschapwensen op van zowel fans als sporters en beroemdheden.

Korte tijd later maakte men vanuit de Brooklyn Nets uit New York bekend dat er ook bij hen vier spelers zijn die besmet zijn met het coronavirus, en dat de vier nu in totale isolatie verblijven en alle nodige zorgen krijgen. Het is niet bekend waar de spelers besmet raakten.
LEES OOK
HOLEBI'S EN TRANS DOOR 3 RISICO FACTOREN MEER VATBAAR VOOR CORONAVIRUS - (GEEN FAKE NEWS)
7 UITSPRAKEN WAARIN MEN CLAIMT DAT CORONAVIRUS SCHULD IS VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 27 March, 2020 en 3612 keer gelezen.