Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid waarschuwt via zijn Facebookpagina om anonieme sekscontacten te vermijden, maar ook sekscontacten met je partner waarmee je NIET samen woont kan je best uitstellen tot betere tijden. Daarnaast waarschuwt men ook voor de opmars van nieuwe besmettingen met acute soa's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) zoals gonorroe.

In deze tijden van het coronavirus blijft het ook opletten voor seks. Sensoa geeft aan iedereen, dus aan zowel heteroseksuelen, holebi's (homo, lesbisch, biseksueel...) en transgender+ personen de raad om geen (nieuwe) contacten aan te gaan via dating app's. Stel een bezoek aan de (seks) sauna, seksclub, of deelname aan seksfeestjes uit, want je weet nooit of één van de aanwezigen besmet is met het coronavirus (Covid-19 virus).

Coronavirus lange incubatietijd
De incubatietijd van het virus is vrij lang, en daarbij bestaat dan de kans dat je het virus doorgeeft zonder dat je het weet. De incubatietijd is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen van de ziekte.

Sensoa schrijft in de media:
- Ben jezelf in isolatie geplaatst omdat je in contact kwam met iemand die besmet bleek, of is je partner in isolatie geplaatst, dan let je beter op. Het virus zit in het speeksel of in de kleine druppeltjes die de lucht in vliegen als een besmet persoon hoest of niest. Dus, niet knuffelen, niet kussen (zelfs op de wang) of tongkussen.
- Heb jij of je partner, vriend of vriendin al echt symptomen, blijf dan zoveel mogelijk uit elkaars buurt (ook slapen doe je beter apart). Mijd ook contacten in groep, met nieuwe (of anonieme) mensen.

Elke vorm van seks wordt afgeraden
Het is logisch dat seks nu geen goed idee is”, zegt de Sensoa-woordvoerder. “Seks betekent altijd nabijheid en de kans op overdracht is altijd groot. Het is niet zo dat er technieken zijn die het risico kleiner maken dan andere. Speeksel is de voornaamste drager, maar seks zonder speeksel is nogal moeilijk. De kans op overdracht is gewoon heel groot. Elke vorm van seks wordt daarom afgeraden.”

Wat kan er dan wel?
Alles wat op afstand gebeurt, bijvoorbeeld digitaal. Je kan elkaar sexy foto’s of berichtjes sturen of je zelf wagen aan camming (seksuele handelingen voor de webcam). Let wel een beetje op met de latere kans op verspeiding van die beelden. Tegenwoordig bestaan er ook seksspeeltjes die de ander vanop afstand kan bedienen. Het kan erg opwindend zijn om overgeleverd te zijn aan je vriend of vriendin die de touwtjes in handen heeft of om zelf de controle uit te oefenen.
Maar ook in real life kan je elkaar opwinden door fantasieën aan elkaar te vertellen, samen naar een erotische film te kijken, erotische verhalen voor te lezen, een striptease te doen of te masturberen voor elkaar zolang je voldoende afstand houdt van elkaar.

Waarschuwing opmars gevaarlijke soa's
Sensoa waarschuwt voor de opmars van nieuwe besmettingen met acute soa’s zoals gonorroe en roept op tot terughoudendheid bij het aangaan van nieuwe seksuele relaties. Bij de polikliniek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde bieden zich nog steeds mensen aan die recent besmet zijn met de acute geslachtsziektes.

Dating apps voorlopig beter geen afspraakjes vanwege corona en soa's
Dating-apps zoals Grindr,Tinder, Planet Romeo en anderen raden hun gebruikers aan om de maatregelen te volgen die de overheden hebben opgelegd om de coronacrisis te bedwingen en roepen op tot voorzichtigheid. “Gebruikers van die websites volgen de richtlijnen meestal op en komen overeen om na de coronacrisis af te spreken”, zegt Boris Cruyssaert, persverantwoordelijke van Sensoa. "Het is logisch dat anonieme sekscontacten of groepseks nu geen goede ideeën zijn, want welke sekstechniek ook gebruikt wordt, seks is nabijheid", aldus Cruyssaert. Opvallend is dat er toch nog mensen in het ziekenhuis opgenomen worden met nieuwe opgelopen soa’s. “Blijkbaar volgt niet iedereen de adviezen op en klopt een kleine groep mensen nog aan in ziekenhuizen met pas opgelopen soa’s”, zegt Cruyssaert. “Dat is zorgwekkend.”
NUTTIGE LINKS
- Alles over Soa's ==> Klik hier
- Website mannenseks (man seks met man) => Klik hier
- Website Sensoa => Klik hier
- Alles over het Coronavirus Belgie => Klik hier
- Alles over Seks Belgie (hetero & holebi) => Klik hier
- Lijst holebi vriendelijke therapeuten, advocaten, notarissen... => Klik hier
- Lijst naar info, help organisaties + links landelijke holebi & trans organisaties en meer => Klik hier
LEES OOK
HOLEBI'S EN TRANS DOOR 3 RISICO FACTOREN MEER VATBAAR VOOR CORONAVIRUS - (GEEN FAKE NEWS)
7 UITSPRAKEN WAARIN MEN CLAIMT DAT CORONAVIRUS SCHULD IS VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS


Bron: vrt.be - nieuwsblad.be - gaylive - holebi info - Maart 2020

Dit bericht is gepost op 27 March, 2020 en 4075 keer gelezen.