Meerderheid transgender personen denkt op leeftijd van 7 jaar na over eigen identiteit.De meerderheid van transgender personen denkt voor het eerst na over de eigen genderidentiteit op de leeftijd van zeven jaar. Dat blijkt uit een nieuw rapport gepubliceerd in het Medical Jama Open Network op maandag 16 maart 2020.

De auteurs van het onderzoeksrapport zeggen dat ruim driekwart van de transgender mannen en vrouwen voor het eerst nadenken over hun eigen gender (het man of vrouw zijn) rond de leeftijd van zeven jaar. Uit de studie bleek ook dat transgenders gemiddeld tussen de 22 en 27 jaar nodig hadden tussen de eerste keer dat ze genderdysforie ervaarden en het uitkomen als transgender en sociale transitie.

Volgens de onderzoekers is dit belangrijke informatie waarmee men sneller en makkelijker transgender kinderen, maar ook hun ouders kan helpen. "Voor ouders zouden deze bevindingen enige zekerheid moeten geven dat wat ze bij hun kinderen zien natuurlijk is, dat het geen 'fase' is, zoals sommigen het hebben beschreven," aldus co-auteur Maurice Garcia, uroloog bij Cedars-Sinai Medisch Centrum in Los Angeles. 'En als wij als ouders en de samenleving negatief of onverantwoord reageren op wat deze kinderen doormaken, kan dat blijvende gevolgen hebben."

De onderzoekers, afkomstig uit het Cedars-Sinai Medical Center in Californië en de University of California, concludeerden dat hun bevindingen het argument voor het geven van genderbevestigende zorg aan jonge transgenders met genderdysforie sterk ondersteunen, omdat het de kwaliteit van leven verbetert en het de zorgkosten op lange termijn vermindert.

"Voor alle duidelijkheid, we suggereren niet dat alle kinderen die gevoelens van genderdysforie hebben, hormoontherapie of chirurgie moeten ondergaan om hun geslacht te bevestigen," zei Garcia. “Wat onze bevindingen echter aantonen, is dat genderdysforie even natuurlijk is als cisgender, en dat we jonge mensen die dit meemaken moeten ondersteunen. Dat sommige volwassenen in ons onderzoek jaren hebben gewacht voordat ze geslachtsbevestigingsprocedures hebben ondergaan, betekent dat ze onnodig lijden."

De onderzoekers bevroegen transgender vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar en transgender mannen met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, over hun vroegste jeugdherinneringen. Ongeveer de helft van de transgenders in de studie was blank of niet-Spaans en de helft had een recente of actieve voorgeschiedenis van depressie. Zeven procent van de transvrouwen was hiv-positief. De gemiddelde leeftijd van het 'vroegste algemene geheugen' en de leeftijd bij de eerste ervaring met genderdysforie was 4,7 en 6,2 jaar voor transmannen en 4,5 en 6,7 jaar voor transvrouwen. In totaal had 73 procent van de transvrouwen en 78 procent van de transmannen in de studie voor hun zevende verjaardag voor het eerst genderdysforie ervaren. Uit de studie bleek ook dat transmannen en -vrouwen gemiddeld respectievelijk 22,9 en 27,1 jaar leefden met onbehandelde genderdysforie voordat ze begonnen met een niet-chirurgische transitie.

De auteurs erkennende de beperkingen van het onderzoek, waaronder het feit dat het alleen transgenders betrof die op zoek waren naar geslachtsbevestigingschirurgie en niet-binaire personen, en concludeerden: “Als we bedenken dat levensjaren doorgebracht met een onbehandelde aandoening geassocieerd zijn met morbiditeit en verminderde kwaliteit van leven, dan valt het hoge aantal levensjaren doorgebracht met GD [genderdysforie] en de bijbehorende morbiditeiten op.“Deze grote cumulatieve last ondersteunt sterk het argument voor vroege GD-zorg, counseling en voorlichting over transitie-gerelateerde opties, zowel voor patiënten als voor hun ouders of verzorgers. "Er is aangetoond dat gendergerelateerde zorg de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert en de kosten voor gezondheidszorg verlaagt."
Nuttige links
- Website transgender infopunt (belgie) - alle info voor trans+ personen ==> Klik hier
- Link naar transgender organisaties (Belgie) ==> Klik hierholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 18 March, 2020 en 3768 keer gelezen.