Vier regenboog zebrapaden op komst in Brugge.In Brugge komt er binnenkort een regenboogzebrapad aan de onderdoorgang tussen de Noordzandstraat en het Zilverpand. Dat blijkt uit een antwoord van burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) op een schriftelijke vraag van Pascal Ennaert (sp.a).

In zijn vraag vroeg Ennaert naar de mogelijkheid om een regenboogzebrapad aan te leggen in Brugge als blijk van steun aan de holebi- en transgendergemeenschap. “De laatste jaren is het bewustzijn rond holebi- en transgender vriendelijkheid erg toegenomen. Zelfs in onze voetbalcompetitie doken tijdens de match cornervlaggen en kapiteinsbanden op in de regenboogkleur. Er zijn ook al veel steden die een regenboogzebrapad hebben. Nu ook dus in Brugge, de eerste West-Vlaamse centrumstad die een permanent initiatief neemt, aldus Ennaert.

Binnenkort kan je het kleurrijke regenboogzebrapad bewonderen ter hoogte van het Zilverpand. Dat is een bijzonder zichtbare locatie in het stadscentrum. Er komen ook drie extra regenboogzebrapaden op de Finse piste van Sport Vlaanderen. “We tonen hiermee dat we een warme stad zijn, waar iedereen welkom is”, aldus nog Ennaert.

Lijstje van Belgische gemeenten en steden met een regenboogzebrapad:
(Mogelijk is deze lijst niet compleet).
Antwerpen, Beerse, Brussel, Boom, Eeklo, Genk, Gent, Halle, Hasselt, Koksijde, Leuven, Mechelen, Oostende, Oudenburg, Rijkevorsel, Sint-Niklaas, Turnhout, Westerlo en weldra dus ook Brugge.
LEES OOK
STEEDS MEER VLAAMSE STEDEN & GEMEENTEN MET REGENBOOGZEBRAPAD NABIJ SCHOOL
GEEN REGENBOOG ZEBRAPAD IN BERINGEN - DEEL 2 - MET DANK AAN SP.A POLITICUS
OPNIEUW ANTWERPSE GEMEENTE MET REGENBOOG ZEBRAPAD (Schelle)

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 05 March, 2020 en 3401 keer gelezen.