Stad Halle tegen holebi & transgender vrije zones in Polen maar schrijft geen brief.Sven Pletincx (N-VA) vroeg op de gemeenteraad van Halle (Vlaams-Brabant) op 25 februari om een brief aan de Poolse ambassadeur te schrijven om de holebi en transgender vrije zones in het land te veroordelen. Maar de partij CD&V liet weten dit niet te zien zitten.

Eerder kon je bij holebi info lezen dat de gemeenten en steden: Boechout (Antwerpen), Brugge (West-Vlaanderen), Duffel (Antwerpen), Evergem (Oost-Vlaanderen), Gent (Oost-Vlaanderen), Horebeke (Oost-Vlaanderen) en Leuven (Vlaams-Brabant) de holebi & transgender vrije zones in Polen veroordelen én daarbij vanuit hun gemeente- of stadsraad een brief schreven aan de Poolse ambassadeur. Momenteel heeft al ruim de helft van de Poolse steden en gemeente een holebi & transgender vrije zone. In deze plaatsen zijn holebi's & transgenders niet welkom.

Sven Pletincx (N-VA) vroeg op de gemeenteraad van Halle op 25 februari om (ook) een brief aan de Poolse ambassadeur te schrijven om de holebi en transgender vrije zones in het land een halt toe re roepen. “Verschillende Vlaamse steden roepen in een gezamenlijke brief de Poolse ambassadeur in België op om de holebi en transgender vrije zones te veroordelen. Op deze plaatsen zijn holebi's en transgenders niet welkom, aldus de N-VA'er die verder zegt:

"Ook Halle mag niet achterblijven en dient de komst van deze zones te veroordelen. Halle heeft in het verleden zeer goede initiatieven getoond om te tonen dat onze stad niet oordeelt over geaardheid. De holebi en transgender vrije zones in Polen zijn in strijd met de mensenrechten. Steden en gemeenten moeten plekken kunnen zijn waar iedereen zich kan ontplooien en tot zijn recht komt. Wanneer fundamentele vrijheden en rechten geschonden worden, is het noodzakelijk om van een signaal uit te sturen. Andere steden gingen ons al voor. Daarom stelt mijn partij voor dat ook Halle een brief richt aan de Poolse ambassadeur met een veroordeling van deze zones, maar ook met een uitnodiging. Een uitnodiging om te tonen hoe wij in onze stad omgaan met diversiteit en dat de holebi en transgender gemeenschap hier welkom is."

Schepen Christophe Merckx (CD&V) antwoordde het volgende: "Inhoudelijk steunen we dit punt volledig. De stad zet zich in tegen homofobie en alle vormen van discriminatie. Wij zullen het tweede luik van uw punt dat de stad zich blijft verzetten tegen alle vormen van homofobie dan ook volmondig goedkeuren. Voor uw eerste vraag kunnen we dat helaas niet doen, omdat die vraag in strijd is met ons huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Dat reglement voorziet dat enkel zaken van gemeentelijk belang behandeld kunnen worden van de gemeenteraad. Maar wij zijn bereid om als raadsleden de brief mee te handtekenen, zodat we een duidelijk signaal kunnen geven." Concreet wil de uitspraak van de CD&V'er zeggen dat Halle wel de holebi en transgender vrije zones veroordeelt, maar dat men geen brief gaat schrijven aan de Poolse ambassadeur.
LEES OOK
POOLSE ANTI HOLEBI CAMPAGNE WAS INFORMATIEF EN EDUCATIEF ALDUS RECHTER
DERDE OOST VLAAMSE PLAATS TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
NOG 1 KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE DIE ZICH VERZET TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
OPNIEUW VLAAMSE GEMEENTE DIE HOLEBI & TRANSGENDER VRIJE ZONES IN POLEN AFKEURT
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
DRIE VLAAMSE STEDEN TEGEN HOLEBI & TRANGENDER VRIJE ZONES IN POLEN - - 2019
POOLSE KRANT DEELDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER STICKERS UIT - - 2019

Bron: persinfo.org

Dit bericht is gepost op 28 February, 2020 en 3913 keer gelezen.