Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.Een 29-jarige marathonloper zal weldra de eerste transvrouw zijn die deelneemt aan een Olympische selectie in de VS. Op 29 februari zal Megan Youngren samen met 62 andere vrouwen in Atlanta strijden voor een plek in het Amerikaanse Olympische team. Winnaars van de selectie proeven zullen de VS later dit jaar mogen vertegenwoordigen op de Zomerspelen in Tokio.

Het is voor het eerst dat een transgender persoon mag deelnemen aan de Olympische selectie in de VS. Youngren liep in december op de internationale marathon van Californië een tijd van 2:43:52, goed genoeg om zich te kwalificeren voor de marathonproeven in Atlanta. Haar kwalificatietijd in Californië kwam ook nadat ze vorig jaar de marathon van Los Angeles had gelopen in 3:06:42. Youngren zegt dat dit haar heeft aangespoord om intensiever te trainen.

"Ik dacht dat als ik ongelooflijk hard werkte en een paar grote risico's nam, ik een 2:45 kon lopen," zei Youngren. Mensen zullen proberen het neer te zetten door te zeggen: 'Dat is te gemakkelijk omdat je transgender bent."

Sommige mensen, maar ook sommige sporters zijn tegen deelname van transgenders aan sportwedstrijden, ze claimen dat het niet eerlijk is dat bijvoorbeeld een transvrouw mee doet in een wedstrijd met andere vrouwen, omdat ze werd geboren in een mannen lichaam. Maar, dat is een ontrecht vooroordeel. Transgender vrouwen zijn evenveel vrouw als andere vrouwen, hoofdzakelijk door het gebruik van vrouwelijke hormonen die de mannelijke hormonen uitschakelen, waardoor er dus geen sprake is van een voordeel of oneerlijkheid.

Youngren zegt dat ze voorbereid was en is op kritiek, maar dat ze 'alles volgens het boekje heeft gedaan' en dat ook kon laten zien. Ze zei ook dat het belangrijk voor haar was dat ze open is over haar transgender zijn, omdat "dat de enige manier is om vooruitgang te boeken met dit soort dingen."
LEES OOK
STARBUCKS KWAM MET RECLAME VIDEO'S MET DAARIN TRANS+ PERSONEN + VIJF VIDEO'S
TIENTAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANSGENDER WET INVOEREN
NEW YORK HERNOEMT PARK NAAR TRANS -TRAVO ACTIVISTE
GENT GEEFT TRANS VROUW EIGEN PAD IN DE STAD
HELE STRAAT KWAM OP VOOR TRANSVROUW WIENS KAT VERMOORD WERD DOOR TRANSFOBE
PUBERTEIT BLOKKERS ZIJN LEVENSREDDENDE MEDICIJNEN VOOR TRANS TIENERS
OOIT BESCHOUWD ALS JONGSTE TRANSGENDER, KIM PETRAS GROEIDE UIT TOT POP IDOOL

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 20 February, 2020 en 4283 keer gelezen.Reageer op dit bericht: