NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.Al 20 jaar is hij aan de macht, de Russische president Poetin. Die zopas liet weten dat zolang hij president is er geen homohuwelijk zal komen in zijn land, en dat kinderen altijd een mama en papa zullen en moeten hebben. Poetin's huidige termijn loopt af in 2024, maar zijn macht zal waarschijnlijk levenslang door lopen...

Oppermacht
Poetin houdt sinds 20 jaar grip op de macht in Rusland en bekleedt sinds 2000 de afwisselende functies van premier en president. Zijn laatste termijn als president loopt af in 2024. Maar tegenstanders vrezen dat hij levenslang de macht zal blijven behouden, desnoods achter de schermen, omdat hij eerder hervormingen door voerde die dat mogelijk maken.

Homohuwelijk en homo & lesbisch ouderschap
Wat betreft zijn houding tegenover holebi's (homo's lesbiennes biseksuelen) liet hij vorige week opnieuw zijn mening horen toen hij sprak in een commissie over hervormingen van de Russische grondwet, en daarbij zwoer dat de genderspecifieke taal zal behouden blijven om de oppositie van het land tegen relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht te onderstrepen en te behouden.

Poetin zei onder andere: 'geen huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, en geen ouders van hetzelfde geslacht zolang ik president ben. Ik heb hier al meermaals publiekelijk over gesproken, en ik herhaal het nog een keer, zolang ik president ben zal dit niet gebeuren. Er zullen altijd een vader en een moeder zijn, er zal altijd een man en een vrouw zijn in een huwelijk.' Poetin gaf verder ook blijk van zijn steun voor een grondswetswijziging om het huwelijk te definiëren als een unie tussen een man en een vrouw. Hij zei: “We hoeven alleen maar te bedenken in welke zinnen we dat gaan doen. (Om te voorkomen dat mensen de wet aanvechten zodat het homohuwelijk er toch kan komen).

Anti holebi met steun van Orthodoxe kerk
Met de steun van de anti holebi en transgender orthodoxe kerk voerde Poetin in 2013 een wet in (gay propaganda wet) die het verboden maakt om te spreken over niet traditionele seksuele relaties in aanwezigheid van minderjarigen. Ook vreedzaam opkomen voor holebi's en transgenders is onder die wet verboden, net zoals het houden van een Pride en andere evenementen voor en door holebi's en transgenders. Onder de wet kunnen trouwens ook hetero's worden veroordeeld, bijvoorbeeld wanneer ze opkomen voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders.

Geen homofobie
Poetin beweerde in het verleden al meermaals publieklijk dat de 'gay propaganda wet' geen homofobe wet is. En dat de wet er enkel is 'ter bescherming' van de kinderen. Dat daarbij mensen die eerder werkzaam waren met kinderen zoals onderwijzers worden ontslagen, enkel en alleen omdat ze homo lesbisch of biseksueel zijn is volgens Poetin geen homofobie of discriminatie.

Mensenrechten van holebi's & transgenders
Mensenrechtenorganisaties wijzen op het feit dat sinds de invoering van de 'gay propaganda' wet er een toename is van homofobe en transfobe geweldsdaden in het land. En, al in 2017 oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat de wet discriminerend is. De rechters zeiden toen dat door dergelijke wetten aan te nemen de autoriteiten het stigma vooroordelen en geweld aanmoedigen wat onverenigbaar is met de waarden van een democratische samenleving. Men oordeelde daarnaast ook dat het verbod op het houden van Pride en andere evenementen en het verbieden van de registratie van holebi en transgender organisaties de mensenrechten van holebi's en transgenders schendt. Vorig jaar (2019) veroordeelde het Hof voor de Rechten van de Mens de Russische autoriteiten nog omdat die de registratie van drie holebi & transgender organisaties weigeren.
LEES OOK
RUSLAND OPNIEUW VEROORDEELD DOOR EUROPEES HOF VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 17 February, 2020 en 3737 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 


Buitenlands nieuws

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiënten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-patiënten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.

 

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.