Oost-Vlaamse gemeente stemt tegen aanleg regenboogzebrapad.De gemeente Beveren (Oost-Vlaanderen) zal niet het voorbeeld volgen van verschillende andere steden en gemeenten om een regenboogzebrapad aan te leggen. Eerder dit jaar kwam uit Beringen (Limburg) hetzelfde geluid, ook daar wil men geen regenboogzebrapad aanleggen.

Het voorstel voor een regenboogzebrapad in Beveren kwam van Groen gemeenteraadslid Ann Vermeulen. Ze stelde voor om zo'n zebrapad te voorzien in het centrum van Beveren en minstens één in elke deelgemeente als duidelijk én permanent symbool voor verdraagzaamheid tegenover holebi's en transgenders.

Maar het voorstel kreeg geen steun. CD&V, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen. Oppositiepartijen Open Vld en Beveren 2020 onthielden zich van de stemming. Enkel sp.a stemde voor het voorstel van Groen.

Volgens het gemeentebestuur is Beveren al langer een holebi- en gendervriendelijke gemeente en wordt er elk jaar op 17 mei de regenboogvlag uitgehangen. “We kiezen echter liever voor een ‘regenboogbeleid’ in plaats van een ‘regenboogzebrapad’.

Vermeulen betreurt de afwijzing. “De keuze voor een regenboogzebrapad had een hart onder de riem kunnen zijn voor vele inwoners jong en oud die tot op heden zich anders voelden en zichzelf niet durfden te zijn. Ook in Beveren is er nood om een duidelijk signaal te geven tegen intolerant gedrag.”
LEES OOK
GEEN REGENBOOG ZEBRAPAD IN BERINGEN - DEEL 2
STEEDS MEER VLAAMSE GEMEENTEN KOMEN MET REGENBOOGZEBRAPAD NABIJ SCHOLEN + lijstje

Bron: holebi info & hln.be - februari 2020.

Dit bericht is gepost op 07 February, 2020 en 3434 keer gelezen.