Nog een kleine Antwerpse gemeente verzet zich tegen holebi & transgender vrije zones in Polen.Dinsdag kon je bij holebi info lezen dat er opnieuw een Vlaamse gemeente (Evergem) zijn ongenoegen liet blijken betreffende de holebi en transgender vrije zones in Polen. Vandaag komt daar een gemeente bij, dit keer de gemeente Boechout uit de provincie Antwerpen.

Boechout volgt hiermee mogelijk weldra gemeenten en steden als: Brugge, Duffel (Antwerpen), Evergem (Oost-Vlaanderen), Gent en Leuven. Joost Derkinderen, gemeenteraadslid voor Groen in Boechout zei tijdens de gemeenteraad: "Laat ons als gemeente een brief schrijven naar de Poolse ambassade om homohaat te veroordelen. Het is onze morele plicht om van ons te laten horen, zelfs als kleine gemeente," waarna hij vervolgde:

“De weg naar een samenleving waar iedereen vrij zichzelf kan zijn is lang. En in Polen nog langer. De Gazeta Polska, een van de belangrijkste kranten in het land, verspreidde een sticker met daarop een doorkruiste regenboogvlag en het opschrift ‘holebi-vrije zone’. Inmiddels hebben een kleine honderd lokale besturen zichzelf ‘holebi-vrij’ verklaard. Dit alles aangemoedigd door de Poolse regering, die deze mensen aanziet als een bedreiging voor de Poolse identiteit.”

Volgens Derkinderen is het duidelijk dat de Poolse overheid artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens:‘Alle mensen worden vrij en gelijk geboren’, met de voeten treedt. Het gemeenteraadslid maakte een vergelijking met de Holocaust en de jaren dertig. “De mechanismen die aan dit drama ten grondslag lagen, zijn nog steeds springlevend. Ook vandaag zien we hoe opruiende propaganda met kwetsbare mensen als mikpunt het publieke debat domineert en vergiftigt. Elke vorm van haat en intolerantie moeten we keer op keer krachtig veroordelen.”

Els Augustinus, van de partij PRO en schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen, wil met Derkinderen in dialoog gaan. “We hebben weldra een overleg gepland. Daar zullen we bekijken hoe we hier verder mee aan de slag gaan.”
LEES OOK
OPNIEUW VLAAMSE GEMEENTE DIE HOLEBI EN TRANSGENDER VRIJE ZONES IN POLEN AFKEURT
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE ROEPT POLEN OP TE STOPPEN MET HOLEBI & TRANS ZONES
3 VLAAMSE STEDEN ROEPEN POLEN OP TE STOPPEN MET HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES - 2019

Bron: holebi info en gva.be - Februari 2020.

Dit bericht is gepost op 05 February, 2020 en 3633 keer gelezen.