Opnieuw Vlaamse gemeente die holebi en transgender vrije zones in Polen afkeurt.De gemeente Evergem in de provincie Oost-Vlaanderen is de volgende op rij die een motie heeft aangenomen waarbij men zijn afkeur zal laten weten aan de Poolse ambassade en overheid betreffende holebi en transgender vrije zones in Polen.

Vorig jaar riepen de stadsbesturen van Brugge, Gent en Leuven de Poolse ambassadeur al op het matje, en recent volgde ook de gemeente Duffel (Antwerpen).

De gemeenteraad van Evergem keurde nu eveneens een motie goed om hun afschuw te uiten betreffende holebi en transgender vrije zones in Polen. In december 2019 telde men al 87 lokale Poolse besturen met zo een zone. Daarmee zegt men over een bepaalde zone, stad, gemeente enz... dat holebi's en transgenders er niet welkom zijn. Daarnaast zijn er ook tal van horeca zaken die een sticker op hun deur kleven met verboden toegang voor holebi's en transgenders.

Evergem heeft sinds 2008 een officiële vriendschapsband met de Poolse stad Stalowa Wola. Die stad ligt in een district dat zichzelf ook uitgeroepen heeft tot holebi en transgender vrije zone. Dat vindt Christine De Wispelaere van de partij Sterk niet kunnen. “Wij moeten met de gemeenteraad laten zien dat we hier niet mee akkoord gaan. Wij vragen om dit discours formeel te verwerpen. Dit is een ernstige schending van de mensenrechten. Evergem moet zoiets afkeuren.” De gemeente keurde de motie goed en zal die overmaken aan de Poolse ambassadeur.

Vlaams Belang keurde de motie als enige niet goed. “Elk land moet zijn eigen ‘patatten’ schillen en koken”, meent Fernand Deliaert. “Ik hou niet van bemoeienissen. Laat mensen hun plan trekken in hun eigen land. Zij zijn daar baas”, meent de man.

LEES OOK
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE ROEPT POLEN OP TE STOPPEN MET HOLEBI & TRANS ZONES
3 VLAAMSE STEDEN ROEPEN POLEN OP TE STOPPEN MET HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES - 2019

Bron: hln.be & holebi info - Februari 2020.

Dit bericht is gepost op 04 February, 2020 en 3803 keer gelezen.