Ook kleine Antwerpse gemeente roept Polen op te stoppen met holebi & transgender zones.Vorig jaar riepen de stadsbesturen van Brugge, Gent en Leuven de Poolse ambassadeur op het matje inzake de zogenaamde holebi & transgender zones, alwaar homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgender+ personen niet welkom zijn. Vandaag blijkt dat de gemeente Duffel in de provincie Antwerpen hetzelfde doet.

Het gemeentebestuur van Duffel roept in een brief de Poolse regering op om homofobie te veroordelen en de fundamentele vrijheden en mensenrechten te respecteren. Daarvoor ondertekenden gemeenteraadsleden begin deze week een brief. Gemeenteraadslid Benjamin Van Wijnendaele van oppositiepartij Groen nam hiervoor in Duffel het initiatief. “De holebi zones zijn verwerpelijk. Daarom wilden we met de gemeenteraad een sterk signaal sturen.”

Zijn collega’s in de gemeenteraad van Duffel waren het daarmee eens en stelden een brief op. “Het is belangrijk dat we deze brief over de partijgrenzen heen ondertekenen. Mensenrechten zijn immers geen partijpolitieke zaak. We tonen met deze brief dat we onze Europese waarden van vrijheid en non-discriminatie te allen tijde willen beschermen”, aldus voorzitter van de gemeenteraad in Duffel Rita Bellens (N-VA).

In Duffel wappert net zoals in vele andere gemeenten al jaren de regenboogvlag op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. “Ook nu laten we onze stem duidelijk horen”, zegt schepen voor Gelijke Kansen, Luc Van Houtven (CD&V). “Duffel is immers een warme, verdraagzame gemeente. Met deze brief onderschrijven we nog eens expliciet dat iedereen een plaats heeft in onze samenleving. We tonen respect voor ieders eigenheid.”

Eind vorig jaar zette de Poolse regering provincies steden en gemeenten aan om holebi & transgender vrije zones te creëren. In december telde men al 87 lokale Poolse besturen met zo'n zone waarmee ze zichzelf holebi en transgender vrij verklaarden. Daarnaast hingen al tal van horeca stickers met daarop 'verboden toegang voor holebi's en transgenders'.

Hier onder een copie van de brief die de Duffelse gemeenteraad stuurde aan de Poolse overheid:

LEES OOK
DRIE VLAAMSE STEDEN ROEPEN POLEN OP TE STOPPEN INVOEREN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES - 2019

Bron: hln.be & holebi info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 29 January, 2020 en 3263 keer gelezen.