NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belgische Holebi & Transgender Awards uitgereikt, dit zijn de winnaars...Zaterdag werden naar jaarlijkse gewoonte weer de holebi en transgender of te wel de Çavaria Awards uitgereikt. Dat gebeurde zoals gewoonlijk op Sparkle, jaarlijks feest van çavaria in kunstencentrum Vooruit te Gent. De winnaars van het jaar 2020.

Çavaria Media Award
Het Transgender boek van Joz Motmans en Guy T'Sjoen via Uitgeverij: Manteau, won deze Award. Het boek staat vol toegankelijke en deskundige informatie van professor T’Sjoen, diensthoofd van het centrum voor seksuologie en gender van het UZ Gent, en professor Motmans, coördinator van het Transgender Infopunt.

“Het boek doorbreekt de vaak eenzijdige berichtgeving over transgender personen in de media door een verscheidenheid aan mensen met zeer uiteenlopende ervaringen te laten getuigen”, legt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. “Daar is nood aan want wie zich niet herkent in anderen voelt zich al snel een buitenbeentje. Het is belangrijk dat mensen weten dat ze niet alleen staan in hun ervaringen.”

Çavaria vindt het boek een onmisbare schakel in het informatieaanbod voor transgender personen, hun omgeving en de maatschappij. “Op een laagdrempelige en begrijpelijke manier wordt de diversiteit binnen de transgender gemeenschap voorgesteld aan een breed publiek. Het Transgender Boek creëert zo meer begrip en openheid voor transgender personen.

Çavaria Campaign Award
Behuman vzw en Zomerfabriek wonnen deze award.
Beide organiseerden afgelopen zomer de People of Colour Pride (POC* Pride) om mensen van kleur in de holebi en transgender+-gemeenschap te vieren. Nyira Hens, theatermaakster en community builder, en Jaouad Alloul, gender bending-activist en performer, trokken het event.

“De POC* Pride zet intersectionaliteit centraal. Dat wil zeggen dat je rekening houdt met de verschillende aspecten van iemands identiteit en erkent dat die aspecten met elkaar verbonden zijn en op elkaar inwerken”, verduidelijkt Borghs. “De ervaring van een zwarte trans vrouw is anders dan die van een witte homoman. Je kan niet opkomen voor holebi en transgender+ personen zonder het te hebben over racisme, seksisme, armoede, enzovoort.”

Çavaria roemt de organisatoren omdat ze inzetten op solidariteit en mensen samen brengen. “De POC* Pride nodigt iedereen uit om mee na te denken over hoe we onze gemeenschap inclusiever kunnen maken, waar de blinde vlekken zitten, hoe we het samen beter kunnen doen. Ze verbinden mensen in plaats van te verdelen”, besluit Borghs.

Çavaria Lifetime Achievement Award
Het boek: Julian
Het lesbische koppel Fleur Pierets (Belgisch kunstenaar) en Julian Boom hield zo veel van elkaar dat ze wilden trouwen in alle 22 landen die het huwelijk toen al had opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Met hun activistisch kunstproject wilden ze op een positieve manier gelijke huwelijksrechten wereldwijd onder de aandacht brengen. Na het vierde huwelijk werd bij Julian een agressieve kanker vastgesteld die haar op 22 januari 2018 fataal werd. Fleur schreef hun leven samen en haar rouwproces neer in ‘Julian’, als een ode aan haar echtgenote.

“Fleur en Julian weten menselijke basisemoties te verbinden met een groter activistisch geheel. Door het net heel erg persoonlijk te maken overstijgen ze het individuele en leggen een universele laag bloot”, aldus Borghs. “Hoe Fleur dat ook na het overlijden van Julian blijft doen, is indrukwekkend.”

“Traditioneel reik je een Lifetime Achievement Award uit aan iemand die er al een carrière heeft opzitten. Dat smaakt in dit geval natuurlijk wrang”, geeft Borghs toe. “Deze award is een eerbetoon aan Julian en een aanmoediging voor Fleur. We hopen nog veel van haar te horen en lezen.”
LEES OOK
WINNAARS BELGISCHE HOLEBI & TRANSGENDER AWARDS 2019
WINNAARS BELGISCHE HOLEBI & TRANSGENDER AWARDS 2018

Bron: Çavaria & holebi info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 27 January, 2020 en 2555 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 


Showbizz & Sport

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.