Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners.Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat puberteitsblokkers levensreddende medicijnen zijn voor transgender tieners. De studie, gepubliceerd in medisch tijdschrift medical journal Pediatrics (medisch kindergeneeskunde), toonde aan dat als transgender tieners toegang hebben tot puberteitsblokkers hun kans op zelfmoord en psychische problemen aanzienlijk afneemt.

Toegang tot puberteitsblokkers voor een transgender tiener die ze wil, vermindert de kans dat ze proberen te sterven door zelfmoord op zowel de korte als de lange termijn, zo bleek uit de studie, en vermindert daarbij ook hun kans op psychische problemen aanzienlijk.

Meerdere medische verenigingen, waaronder de Endocrine Society, hebben richtlijnen die artsen aanbevelen om transgender puberale onderdrukkingstherapie voor tieners aan te bieden, ook bekend als puberteit blokkers, die sinds 1998 een behandelingsoptie is in de VS. Puberteitsblokkers stellen de puberteit uit totdat een transgender tiener oud genoeg is om beslissingen te nemen over een geslacht veranderende medische behandeling.

De onderzoeksresultaten komen net op het moment dat er in tal van Amerikaanse staten wetsvoorstellen lopen die, op aandringen van conservatieve organisaties, willen dat artsen bepaalde geslacht gerelateerde medische behandelingen aan jonge transgenders, waaronder puberteit blokkers, niet meer mogen verlenen, en jonge transgenders verbieden om schoolsport te beoefenen.

De onderzoekers wijzen op het feit dat niemand een kind met astma hun inhalator zou weigeren of de behandeling van kanker voor een kind met kanker zou weigeren, maar sommige ouders hebben blijkbaar nog steeds bedenkingen bij de blokkering van de puberteit bij een transgender tiener. De onderzoekers willen de ouders en vooral ook de tegenstanders laten weten dat het onderbreken van de puberteit bij transgender tieners een levensreddende optie is.

Het is al meermaals aangetoond dat zelfmoorden onder transgender tieners en jong volwassenen, hoewel ze ook erg hoog zijn onder holebi tieners en jong volwassenen, het hoogst zijn van alle zelfmoorden onder tieners en jong volwassenen wereldwijd. Dat daarbij de meeste zelfmoorden voor komen bij transgender tieners en zelfs jong volwassenen wiens ouders puberteit blokkers weigerde te geven is gezien het resultaat van het onderzoek, en vele andere onderzoeken niet verwonderlijk. De mogelijke komst van wetten die dokters verbieden puberteit blokkers te geven aan transgender tieners is dan ook moreel verwerpelijk.
LEES OOK
Tiental Amerikaanse staten wil anti trans wet in voeren, eentje ook anti holebi wet
Republikein wil wet die transgender kinderen en jongeren zou verbieden te sporten
Amper verschil tussen transgender en niet transgender kinderen (2019)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 25 January, 2020 en 3627 keer gelezen.