Je leest:

Geen regenboogzebrapad in Beringen (deel 2), 'volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet', aldus politicus.Woensdag kon je bij holebi info lezen dat er in Beringen (Limburg) geen regenboogzebrapad komt door twee politici van oppositiepartij sp.a. Bij de stemming, over het regenboogzebrapad, stemde sp.a-raadslid Ömer Ünlü tot ieders verbazing tegen, en Youssef El Ballata, eveneens van sp.a, onthield zich.

Nadat dit nieuws bekend werd bleek er nog meer opschudding te ontstaan binnen de sp.a in Beringen. Ömer Ünlü weigerde in te gaan op de vraag waarom hij tegen stemde. En Youssef El Ballata zei: "Waarom ik me onthouden heb? Volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet. Ik ben niet voor, ik ben ook niet tegen."

En net vanwege die laatste uitspraak is er binnen sp.a Beringen grote commotie ontstaan. Sommige bronnen zeggen dat de conservatieve houding rond ethische thema’s van de twee sp.a verkozenen met een moslimachtergrond niet te verzoenen valt met socialisme. Ze vrezen dat Unlu met zijn tegen stem een statement wilde maken tegen homoseksualiteit.

Dave Schops, sp.a schepen, is naar eigen zeggen erg verrast door de houding van zijn twee partijgenoten. “We hebben op de gemeenteraad zelf afgesproken om dit goed te keuren. Zeer vreemd dat er een paar anders hebben gestemd. Ik ben in elk geval not amused en ga uitleg vragen. Misschien hebben ze zich vergist. Op de vorige gemeenteraad heeft CD&V-schepen Witters ook per ongeluk tegen zijn eigen voorstel gestemd.”

Maar, die “per ongeluk” strookt niet met de uitleg die de raadsleden zelf geven. Zou het kunnen ingegeven zijn door religieuze overwegingen? “Dat weet ik niet, maar er zijn in onze partij ook moslims die dit wel goedgekeurd hebben.” Zo heeft islamleerkracht Abdulkader Yilmaz het voorstel wel gesteund, net als Hanim Karacan en Bilgin Bekdemir," aldus Schops.Voor Alain Yzermans, voorzitter van sp.a Limburg, moet er nu intern overleg volgen om de zaken uit te klaren.

Volgens cd&v schepen Hilal Yalcin zijn in andere Vlaamse steden een regenboogzebrapad aangelegd uit noodzaak op basis van noden en signalen vanuit de doelgroepen zelf. In Beringen hebben we tot dusver geen dergelijke signalen in die mate opgevangen om een volwaardig beleid rond dit thema uit te bouwen. Het lijkt me dan ook niet aangewezen om een regenboogzebrapad aan te leggen. Dit betekent niet dat we dit thema links laten liggen."

Het mag duidelijk zijn, er komt dus geen regenboogzebrapad in Beringen. Het feit dat Ömer Ünlü zei 'Volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet', laat uitschijnen dat holebi's voor hem een probleem zijn! En de heer Hilal Yalcin is er blijkbaar van overtuigd dat een regenboogzebrapad er alleen kan of moet komen als er of een vraag over komt vanuit de holebi gemeenschap, of wanneer blijkt dat er veel holebifobie is in Beringen, waarbij de heer Yalcin van mening is dat er geen homofobie is in Beringen. De slachtoffers van homofobie zullen het graag horen!!
LEES OOK
GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN BERINGEN MET DANK AAN SP.A POLITICI

Bron: holebi info & nieuwsblad.be - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 16 January, 2020 en 3157 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

02 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie heeft eerste transgender vicepremier.

 

Holebi's en transgenders op de vlucht, een rapport van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

 

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders anno 2020 nog steeds gecriminaliseerd in 13 lidstaten van de Verenigde Naties.

 

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.