Holebi's gaan veel meer online op zoek naar een partner in vergelijk met hetero's.Uit nieuw onderzoek blijkt dat homo's en lesbiennes meer online op zoek gaan naar een partner in vergelijk met heteroseksuelen. Maar liefst 65% van de Amerikaanse homo's en lesbiennes ontmoet elkaar via een dating-app. In vergelijk, bij heteroseksuelen is dat slechts 39%.

De onderzoekers Michael J Rosenfeld en Sonia Hausen van Stanford University, verzamelde samen met Reuben J Thomas van de Universiteit van New Mexico, gegevens uit twee eerdere studies over dating voor het internet en daten sinds het bestaan van het internet (online dating).

Uit het onderzoek blijkt dat heteroseksuelen voor de komst van het internet hun partner vooral vinden via gezamenlijke vrienden of familieleden, en dat dit voor de meerderheid na de komst van het internet nog steeds zo is. Maar, voor homo's en lesbiennes is het voor de komst van het internet veel moeilijker geweest om een partner te vinden. Via vrienden of familie was dat zo goed als onmogelijk en trof men elkaar bijna eerder bij toeval in de weinige plaatsen waar holebi's samen kwamen.

De komst van het internet is voor holebi's een ware zege. Vroeger was de zogenaamde vijver om uit te vissen erg klein. Hetero's waren steeds in het voordeel met een vijver vol vissen. De komst van het internet veranderde alles voor homo's en lesbiennes. Ze hebben nu een even grote vijver om uit te vissen als heteroseksuelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dan méér holebi's elkaar vinden via het internet, zowel voor een relatie als voor vriendschappen dan heteroseksuelen.

Daarnaast biedt het internet voor holebi's nog een tweede voordeel. Degene die in de kast willen blijven voor familie en vrienden kunnen daarmee doorgaan. Daarnaast is er volgens de onderzoekers nog een bijkomend voordeel voor homo's en lesbiennes. "Grotere keuzesets zijn vooral waardevol voor mensen die op zoek zijn niet iets dat moeilijker te vinden is of naar iets ongewoon, en net daarom is online dating vaak waardevoller voor homo's en lesbiennes dan voor heteroseksuelen."

In reactie op de populariteit van online dating onder holebi's & transgenders ontstaan er steeds vaker unieke dating apps, waardoor het voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgender+ personen nog eenvoudiger is geworden om een partner te vinden. Anderzijds stellen de eerder heteroseksuele dating apps zich steeds vaker ook open voor holebi's en transgenders, zoals bijvoorbeeld Tinder (sinds 2018) deed. Maar omdat dit nog niet helemaal op punt staat ontstaan daarbij nog vaak obstakels en problemen (bijvoorbeeld discriminatie), al mag ook worden opgemerkt dat de specifieke holebi dating ook niet vrij van problemen is, zei het dan van een andere aard (bijvoorbeeld racisme).
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 January, 2020 en 3236 keer gelezen.